CiddiGazete- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daha önce "katil, diktatör" dediği Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es Sisi'yi Kahire'de ziyaret etmesi, tartışma konusu olmuştu.

Ankara'da ilginç maç: Tek bir şut yok Ankara'da ilginç maç: Tek bir şut yok

Erdoğan'ın ziyaretinin ardından, Sisi yönetiminin Mısır'da yasak ve tutuklama kampanyası üzerine Türkiye'ye yerleşen Müslüman Kardeşler'in Genel Mürşid Vekili Mahmud Hüseyin'in Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı iptal edildi. Söz konusu iddia Arap medyasında geniş yer buldu.

El Arabiya'daki habere göre; Türk makamlarının vatandaşlığı geri alınmasının nedenini Mahmud Hüseyin'e açıklamadığını, sorumlu makamlarla iletişim kurması ve gerçek nedeni öğrenmesi için bir avukata vekalet vermesinin istendiği iddia edildi.

MAHMUD HÜSEYİN NEREYE GİDECEK?

Habere göre İstanbul'da sahip olduğu daireyi satan Mahmud Hüseyin, şu anda vatandaşlık sorununu çözmek için kalmak ya da ikamet etmek için başka ülke aramak konusunda İhvan yetkilileriyle görüştü.

DİĞERLERİ DE TÜRKİYE'DEN AYRILMAYA HAZIRLANIYOR

Erdoğan'ın Mısır ziyareti sonrası oluşan belirsizlikten dolayı, Türkiye'de üniversitelerde akademisyenlik yapanların da aralarında bulunduğu İhvan üyeleri ile diğer Mısırlı muhaliflerin başka bir ülkeye gitmeyi planladığı belirtildi.