CiddiGazete- İyi Parti Manavgat eski İlçe Başkanı Hüseyin Ergen, 31 Ocak'ta Side Mahallesi'ndeki evinin önünde uğradığı silahlı saldırıda yaralandı.

Manavgat Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında dört şüpheli tutuklandı.

Tutuklanan isimler arasında İyi Parti GİK Üyesi Ayşen Kurt'un eşi Yahya Kurt'un da olması dikkati çekti.

Yahya Kurt'un, eşi Ayşen Kurt'la ilgili sosyal medya paylaşımı yaptığı gerekçesiyle Hüseyin Ergen'i önce İyi Parti İlçe Başkanlığı görevinden aldırdığı, sonra da tetikçi tutarak vurdurduğu iddia edildi.

Tetikçi, suikast olayında aracı kullanan zanlı ve olayı organize ettiği iddia edilen isimle birlikte Yahya Kurt altı gün önce tutuklandı.

CiddiGazete, gözlerin çevrildiği İyi Parti GİK Üyesi Ayşen Kurt'a ulaştı.

Fransa'da evi olduğu bilinen Ayşen Kurt'un soruşturmanın ardından yurt dışına çıktığı iddia edildi.

Telefonla ulaştığımız Ayşen Kurt yurt dışında olmadığını, hatta Antalya dışına çıkmadığını, görüş günlerinde cezaevindeki eşini ziyarete gittiğini söyledi.

Hakkında gözaltı kararı bulunmadığını da belirten Ayşen Kurt, yarın (salı) sosyal medya hesabından olayla ilgili açıklama yapacağını belirtti.

AKP'nin oyları nereye gitti? AKP'nin oyları nereye gitti?

Tetikçiyle kan donduran pazarlık Tetikçiyle kan donduran pazarlık

KÜRŞAD ZORLU NE DEDİ?

İyi Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, CiddiGazete'nin 6 gün önce detaylarını yazdığı saldırı olayıyla ilgili soruları cevapladı.

Zorlu açıklamasında, "Yargıya intikal etmiş bir konu. Biz de takip ediyoruz. Soruşturma büyük bir özenle devam ettiriliyor. Bunun şahsi bir mesele olduğu kanaatindeyiz. Önümüzdeki günlerde ortaya çıkacak somut delillere göre yeniden bir açıklama yapmayı planlarız" ifadelerini kullandı.