CiddiGazete- AKP'li eski Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç'un kızı Zehra Zümrüt Selçuk, daha önce hiç gitmediği Karabük'teki KARDEMİR ve KARÇEL'in Yönetim Kurulu üyeliğini ve İslam Ülkeleri Ekonomik ve Sosyal Araştırma ve Eğitim Merkezi Genel Direktörlüğü görevini yürütüyor. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı olan oğlu Taha Koç ise Türksat Uydu ve Kablo TV ‘deki görevinin ardından Turkcell'de de genel müdür oldu.

BABA-KIZ BAKANLIK YAPTI

Eski bakan Atilla Koç, Mart 2020'ye kadar Turkcell'de yönetim kurulu üyeliği görevini yürüttü. Turkcell iştiraki olan Global Tower'da da yönetim kurulu üyesi olan Atilla Koç, üstüne bir de 65 bin lira emekli milletvekili maaşı aldı.

Koç'un kızı Zehra Zümrüt Selçuk ise 2021'de KARDEMİR'e yönetim kurulu üyesi oldu. Daha sonra da KARDEMİR'e bağlı Çelik Yapı İmalat Şirketi KARÇEL'e yönetim kurulu üyesi olarak atandı. Martta da İslam Ülkeleri Ekonomik ve Sosyal Eğitim ve Araştırma Merkezi Direktörü oldu. Selçuk 3 koltuktan da ayrı ayrı maaş almaya devam ediyor.

Erdoğan Müsavat Dervişoğlu'nu aradı Erdoğan Müsavat Dervişoğlu'nu aradı

ÜÇÜNCÜ MAAŞ TURKCELL'DEN

Atilla Koç'un oğlu Taha Koç, bir süre önce babasının yönetim kurulu üyesi olduğu Turkcell'in genel müdürlüğüne atandı. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanlığı görevini de yürüten Taha Koç, 2018'den bu yana Türksat Uydu Haberleşme Kablo TV yönetim kurulu üyeliğinden de maaş alıyor.