CiddiGazete- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, katıldığı programın ardından gazetecilerin sorularını cevapladı.

İmamoğlu, yerel seçimlerle ilgili çalışmalar hakkındaki soruya "Bizim yerel seçim çalışmamız hiç bitmedi. Bugün de bir çalışmanın içerisindeyiz. Seçim bittiği anda yerel seçim çalışması başlar seçim olana kadar sürer. Biz hiç hız kesmedik" cevabını verdi.

KEMAL KILIÇDAROĞLU

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Sözcü TV'den İpek Özbey’in "İmamoğlu da adayınız mı, bunu aynı netlikte ne zaman söyleyeceksiniz" sorusuna "Bir insan bir görevde başarılıysa, neden değiştirilsin? Elbette Ekrem İmamoğlu adayımızdır" cevabını vermesinin hatırlatılması üzerine İmamoğlu, kendisinin CHP'nin bir evladı olduğunu belirterek, partinin kuralları olduğunu söyledi.

Kılıçdaroğlu'nun kendisinin adaylığına destek vermesini “Benim için değerlidir” sözleriyle yorumlayan İmamoğlu, partinin kurullarının karar vermesi sonrası adaylığının resmiyete dönüşeceğini ifade etti.

Kemal Kılıçdaroğlu'yla ilgili her zaman görüştüklerini belirten İmamoğlu "29 Mayıs'tan itibaren Sayın Genel Başkan'la diyaloğumu hiç kesmedim" diye konuştu.

MERAL AKŞENER

Özgür Özel'den İyi Parti'ye ziyaret Özgür Özel'den İyi Parti'ye ziyaret

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile seçimlerden sonra birkaç kez farklı konular nedeniyle görüştüklerini belirten İmamoğlu, ittifak konusunda ise bir istişare yapmadıklarını söyledi.

Gerçek Gündem’in aktardığına göre, "Siyasi olarak kendi içimizdeki süreçlerin olgunlaşması değerlidir. Kendisiyle tekrar istişare etmek, diyalog kurmak isterim” ifadeleri kullanan İmamoğlu, Akşener'in açıklamalarını "özenle takip ettiklerini" vurguladı.

İstanbul'un sadece bir yerel seçim olmadığını herkesin bildiğinin altını çizen İBB Başkanı İmamoğlu, "Akşener'in kapıları kapattığını düşünmüyorum" dedi.