CiddiGazete- 11 Eylül’de Yunanistan'ın Lutsa bölgesinde meydana gelen "çete hesaplaşması"den yeni detaylar paylaşıldı.

Yunanistan'ın çok okunan gazetelerinden Ta Nea, suikastın öncesinde olanları ve suikastın detaylarını aktardı. Polis soruşturmasının devam ettiği olayda, 6 Türk'ün ölümüne sebep olan kişinin çete üyelerini tuzağa sürüklediğini yazdı.

Lutsa'daki soruşturmayı derinleştiren Yunan polisi, saldırıyı organize eden ve gerçekleştiren kişinin 32 yaşındaki Süleyman isimli zanlı olduğunu aktardı. Zanlının, olaydan iki saat sonra havalimanında Midilli Adası'na gitmeye hazırlanırken yakalandığı da açıklandı.

Perinçek'in danışmanı tutuklandı Perinçek'in danışmanı tutuklandı

32 yaşındaki "Süleyman"ın iki ay boyunca saldırıya uğrayan Türkleri koruduğu ve onların güvenini kazandığı belirtildi. Zanlının çete üyelerini İtalya'ya götürme konusunda yardım etme sözü verdiği de belirtildi.

Yunan medyası, "Onların güvenini kazanırken aslında sabırla suikastın planlarını yapıyormuş. Ona yardım eden 28 yaşındaki bir diğer Türk vatandaşı da dün yakalandı" ifadelerini kullandı. Her iki zanlının da cinayetin olduğu anlarda orada olduğu kayıtlara geçerken, bunun hem görgü tanıklarının ifadeleri hem de kamera görüntülerinde ortaya çıktığı belirtildi.

Yunan polisinin üçüncü bir kişiyi aradığı da belirtilirken, dördüncü bir suç ortağının olma ihtimalinin de yüksek olduğu aktarıldı.

SUİKAST BÖYLE GERÇEKLEŞMİŞ

Yunan medyası, 11 Eylül Pazartesi sabahı, 32 yaşındaki "Süleyman"ın altı Türk'ün yaşadığı eve iki berber göndermeyi önerdiğini ve Türkler'in ise güvenlik gerekçesiyle bunu kabul etmediklerini yazdı. Altı Türk'ün eve kimsenin girmesine izin vermediklerini yazan Yunan medyası, yakalanan saldırganın önce suikastı evde yapmayı planladığını ve bu planının başarısız olduğunu söyledi.

Yunan polisi infazı gerçekleştirenlerin de öldürülmüş olabileceğini düşünüyor.

Bu planın rafa kalkmasından sonra 32 yaşındaki saldırgan, grubu İtalya'ya götürmek için hazırladı. Suikastı organize eden adamın sahte Alman plakalı araçla grubu aldığı ve sahte olduğu sonradan tespit edilen uçak biletleri verdiği de kayıtlara geçti. Bu sırada dün yakalanan 28 yaşındaki bir diğer Türk'ün de otomobilin yolu üzerinde pusu kurduğu tespit edildi.

Bu sırada grubun, iki ayrı taksiyle havalimanına gitmeyi önerdiği fakat 32 yaşındaki Süleyman'ın onları "Havalimanı zaten yakında" diyerek ikna ettiği de belirtildi.

Ta Nea'daki haberde, "Bu onun planı için çok kritik bir andı. 6 Türk, 32 yaşındaki adamın otomobiline bindi. Kesimhaneye giden koyunlar gibi" ifadesi kullanıldı.

Polise konuşan bir görgü tanığı ise otomobilin havalimanının aksi bir istikamette yol aldığını ve otomobil uzaklaştıktan 2-3 dakika sonra silah seslerinin duyulduğunu söyledi.

MİDİLLİ'YE KAÇMAYA ÇALIŞMIŞ

32 yaşındaki sürücünün bir noktada otomobili durdurduğu ve koşarak kaçtıktan sonra yaylım ateşinin başladığı da tahmin ediliyor.

Planı organize eden adamın daha sonra taksiyle kaçtığı ve Neo Faliro'da bir otele giriş yaptığı da belirtildi. "Süleyman"ın Midilli Adası'nda yaşadığı ve oraya gitmek için hazırlandığı da belirtildi.

Fakat Yunan polisi tarafından yakalanan "Süleyman"ın bavulunda iki sahte kimlik ve dört mermi bulundu. Gözaltına alınan 32 yaşındaki zanlı ile 28 yaşındaki suç ortağının siyasi sığınmacı statüsünde Yunanistan'da yaşadığı belirtildi.

Yunan polisinden kaynaklar, iki ismin de insan kaçakçılığı yaptığını iddia etti.