CiddiGazete- TBMM Genel Kurulu'na sunulan emekli maaşlarının yeniden düzenlenmesine ilişkin yasa önerisi teklifi Cumhur İttifakı ortakları AKP ve MHP'li milletvekilleri tarafından reddedildi.

Emekli maaşlarının yeniden düzenlenmesi için TBMM Genel Kurulu'na grup önerisi verildi. Cumhur İttifakı ortakları AKP ve MHP'li milletvekilleri teklifi reddetti.

EMEKLİLER CİDDİ SIKINTI ÇEKMEKTE

İyi Parti Grubu adına Kayseri Milletvekili Dursun Ataş konuya ilişkin şunları söyledi:

- Ülkemizde 14 milyonu aşkın emekli vatandaş bulmakta ve büyük çoğunluğu ciddi geçim sıkıntısı çekmektedir.

- Bugün büyükşehirlerde ortalama bir ev kirası parasına geçinmeye çalışan milyonlar var. Buna rağmen AKP iktidarı emeklilerin sıkıntılarını duymazdan geliyor.

- Aynı iktidar milletle dalga geçer gibi kimseyi enflasyona ezdirmedik ezdirmeyeceğiz diyor. Yarattığınız enflasyon canavarı, emekliyi çoktan yedi bitirdi bile.

İyi Parti'de Trabzon'a il başkanı atandı İyi Parti'de Trabzon'a il başkanı atandı

- Siz neye göre kimseyi enflasyona ezdirmedik, ezdirmeyeceğiz diyorsunuz? Diyorsunuz ki dişinizi sıkın, yılbaşında zam yapacağız.

- Emeklinin artık sıkacak dişi dahi kalmadı. Yoksulluk sınırının 33 bin liraya dayandığı bir yerde 7 bin 500 lira emekli maaşını konuşuyoruz.

- Artık öyle bir noktaya geldi ki emekli, torununa harçlık veremiyor. Ömrünün sonlarını ucuzluk kuyruklarında sıra bekleyerek geçiriyor.

- Bunun için mi ömür tüketti bu insanlar? Vatandaşın yararına her şeyi reddetmekten vazgeçin. Yılbaşını beklemeden gerekli adımları atalım.