CiddiGazete- İngiltere'nin güneydoğusunda yer alan Oxford şehrinde bir patlama yaşandı. Patlamanın ardından büyük bir yangın başladı.

İngiliz medyasında yer alan haberlerde yangının bölgedeki yıldırımlar yüzünden çıktığını söyledi.

Benzer şekilde sosyal medya kullanıcıları da bölgede çok gürültülü bir şekilde yıldırımların düştüğünü, daha sonra yangının çıktığını belirttiler.

Bölge sakinlerinin elektrik kesintileri yaşadığı bildirdi.

GERİ DÖNÜŞÜM ŞİRKETİNDEN AÇIKLAMA

Sosyal medyada patlamayla ilgili oluşan gizem, bölgede tesisi bulunan geri dönüşüm şirketi Severn Trent Green Power'ın açıklaması ile netleşti.

Facebook üzerinden açıklama yapan şirket, patlama ve yangını doğruladı.

Şirketten yapılan açıklamada, geri dönüşüm sürecinde kullanılan bir tanka yıldırım isabet ettiği ve içindeki biyogazın tutuşmasıyla birlikte patlama meydana geldiği belirtildi. Şirketin açıklaması şu şekilde:

Genelkurmay başkanı öldü Genelkurmay başkanı öldü

"Severn Trent Green Power, bu akşam saat 19.20 civarında, Yarnton, Oxfordshire yakınlarındaki Cassington AD tesisindeki bir çürütücü tankına yıldırım çarptığını ve bu tank içindeki biyogazın tutuşmasına neden oldu. Sitenin güvenliğini sağlamak için acil durum hizmetleriyle birlikte çalışıyoruz ve zamanı gelince daha fazla açıklamada bulunacağız."

İngiliz polisi de "Yangının kötü hava koşulları altındaki bölgede yıldırımın gaz konteynerlerine çarpması sonucunda çıktığına inanılıyor" açıklaması yaptı.

Polis, henüz bir yaralı bilgisine ulaşmadıklarını ifade ederken sağlık ekiplerinin bölgede olduğunu bildirdi.