CiddiGazete- Gazze Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki El-Ehli Baptist Hastanesi'ne hava saldırısı düzenlediğini açıkladı. Saldırıda en az 500 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

hastane 10177

El Cezire muhabiri Wael el-Dahduh olay yerinden verdiği bilgide "Tanık olduklarımız korkunç, dehşet verici. Çocukların, gençlerin, yaşlı erkek ve kadınların parçalanmış bedenlerini gördük. Bombalama, hastanenin çevresinde değil, merkezinde gerçekleşti. Gördüklerimizin dehşetinden konuşamıyoruz. Çuvallara konulmuş et yığınları gördük" dedi.

Reuters haber ajansı, İsrail ordusundan yetkililerin "Saldırıyla ilgili elimizde detaylı bir bilgi yok" dediğini duyurdu.

2008'DEN BU YANA YAPILAN EN BÜYÜK SALDIRI

El Cezire'nin aktardığına göre hastanede, İsrail'in Gazze'ye yönelik bombardımanından kaçan siviller kalıyordu. Yaralıların birçoğu da kadın ve çocuk. Associated Press'in (AP) haberine göre bu saldırı, 2008'den bu yana İsrail’in Gazze'ye yönelik düzenlediği en ölümcül hava saldırısı.

Saldırı tüm dünyada şok ve infial etkisi yarattı. Yaşananlara dair sosyal medyada çok sayıda paylaşım yapıldı.

FİLİSTİN'DE 3 GÜNLÜK YAS İLAN EDİLDİ

Filistin Devlet Başkanı Abbas, hastane saldırısının ardından Filistin'de 3 günlük yas ilan edildiğini duyurdu.

FİLİSTİNLİLER MEYDANLARA İNDİ

İsrail'in saldırısı sonrası binlerce Filistinli sokaklar döküldü. Ramallah'ta binlerce kişi saldırıyı protesto etti.

OKUL DA VURULDU

Öte yandan Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistin Mültecilerine Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), abluka altındaki Gazze'de yerinden edilen Filistinlilerin sığındığı UNRWA'ya bağlı bir okulunun vurulması sonucu 6 kişinin öldüğünü duyurdu.

İSRAİL-FİLİSTİN SAVAŞI

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla saldırı başlattı.

Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atılırken, Filistinli silahlı gruplar Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı'na baskın düzenledi.

Silahlı gruplar daha sonra buradan İsrail içindeki yerleşim yerlerine girdi ve İsrail ordusu da savaş uçaklarıyla Gazze Şeridi'ni bombalamaya başladı.

BAE'nin kurucularından Al Nahyan öldü BAE'nin kurucularından Al Nahyan öldü

Gazze'den düzenlenen saldırılarda 299'u asker bin 400 İsraillinin öldüğü, 3 bin 968 İsraillinin yaralandığı açıklandı.

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in saldırılarında Gazze'de 3 bin kişinin öldüğünü, 12 bin 500 kişinin yaralandığını duyurdu.

İşgal altındaki Batı Şeria'da da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 61 Filistinlinin öldüğü, yaklaşık bin 250 kişinin yaralandığı belirtildi.

Ayrıca İsrail'in saldırılarında bugüne kadar 13 gazeteci yaşamını yitirdi.