CiddiGazete- TÜİK tarafından yüzde 37.57 olarak açıklanan 6 aylık enflasyon verisine eklenen yüzde 5 oranındaki zam, emekliler tarafından tepkiyle karşılandı. 16 Ocak'ta açıklanan zam duyurusu, gelen tepkilerin ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından güncellendi ve yüzde 5'e ek olarak yüzde 6.68 daha daha zam kararı alındı. Böylece kök maaşlarda Ocak ayındaki artış yüzde 49.25 oldu.

ZAM KANUNU MECLİS'TEN GEÇTİ

Değişikliği içeren düzenleme Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda kabul edildi. Meclis'ten geçen düzenlemenin yarın itibarıyla Resmi Gazete'de yayımlanması beklenirken, yüzde 11.68 oranındaki ek zammı 17-26 Ocak tarihleri arasında yatan emekli maaşlarında alamayan milyonlarca emekliye ödeme yapılacak tarih de netleşmiş oldu. Yüzde 11.68 oranındaki zammın yanısıra, en düşük emekli maaşı olan 7 bin 500 lira alan emekliler de maaşlarını 10 bin TL'ye tamamlayan farkı hesaplarında görecek. ÖDEME NE ZAMAN YAPILACAK

Emekli zammında güncellemeye gidildiğini belirten Işıkhan, bu duyuruyu yaptığı sırada ayrıca ek zamların ödemesinin, kanun değişikliğinin Meclis'ten geçmesini takip eden 1 hafta içerisinde tamamlanacağını belirtmişti.

Düzenlemenin bugün itibarıyla Meclis'ten geçerek yarın tarihli Resmi Gazete'ye gönderilmesi, aynı zamanda milyonlarca emekliye ödenecek maaş farklarının 29 Ocak-2 Şubat tarihleri arasında yatacağı anlamını taşıyor.