CiddiGazete- İyi Parti Genel Merkezi'ndeki "akçe" kavgasının taraflarından Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, kesin ihraç talebiyle Meral Akşener tarafından disiplin kuruluna sevk edildi

Partiden ihracı kesin olan Ümit Dikbayır için genel merkezin talimatıyla memleketi Sakarya'da ilçe başkanlarından imza toplandı.

İyi Parti İl Başkanı Ahmet Uçak sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Sakarya il ve ilçe başkanları olarak kurulduğumuzdan bugüne birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmekteyiz. Bugün bilhassa Sakarya teşkilatları olarak karşı karşıya kaldığımız durum ciddi anlamda Sakarya il ve ilçe teşkilatlarımızı rahatsız etmektedir. Kamuoyuna yansıyan bu durumların partimize daha fazla zarar vermemesi adına konunun muhatabı İyi Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır'ı başkanlar olarak oy birliği ile partimizden istifaya davet ediyoruz. Tüm kamuoyuna saygılarımızla arz ederiz" dedi.

Fatma Hürriyet Kaplan İyi Parti'de Fatma Hürriyet Kaplan İyi Parti'de

"BASKI" İSTİFASI

Ancak tüm ilçe başkanlarının ortak imzasını taşıyan bu çağrı il teşkilatında görüş ayrılıklarına neden oldu. Adapazarı İlçe Başkanı Fatih Aygündüz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İyi Parti Sakarya İl Başkanlığı tarafından yayınlanan ortak bildirinin baskıyla imzalatıldığını" belirterek, "Bu bildiriyi imzaladığım için derin bir üzüntü duyuyorum. Bu istifa ile birlikte baskıcı yönetim anlayışına karşı tavrımı ortaya koymuş bulunmaktayım" dedi.

Liyakat, doğruluk ve adalet ilkeleriyle kurulan partimizin kuruluş ilkelerinden saptığını görüyoruz" diyen Fatih Aygündüz, "Ne yazık ki yaşanan olumsuz gelişmeler neticesinde birçok yönetici arkadaşımız, mahalle başkanlarımız ile birlikte ben de Adapazarı İlçe Baskanlığı görevimden istifa etme yönünde karar almış bulunmaktayım" ifadelerini kullandı.

İşte Ümit Dikbayır'a yapılan o istifa çağrısı:

istifa 2511