CiddiGazete- İyi Parti Ankara Büyükşehir Belediyesi için Cengiz Topel Yıldırım'ı sahaya sürecek. İş insanı ve hatırılı sayılır bir servetin sahibi olan Yıldırım, geçen cuma günü gittiği İyi Parti Genel Merkezi'nde son kez pazarlık masasına oturdu ve yetkililerle el sıkıştı.

İKİ ÜLKÜCÜ ADAYA ALTERNATİF

Ülkücü kimliğiyle tanınan Mansur Yavaş'ın CHP'den, Turgut Altınok'un da AKP'den aday olduğu Ankara'da sosyal demokrat oylara oynamayı tercih eden İyi Parti, daha önce MKE Ankaragücü Kulübü başkanlığı ve CHP eski genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun danışmanlığını yapmış olan Cengiz Topel Yıldırım'la anlaştı.

Ortaya çıkan mevcut siyasi tabloda ülkücü adayları değerlendirmeye bile almayan İyi Parti, alternatif arayan sosyal demokrat seçmene oynayacak. Yıldırım'ın İyi Parti'ye getireceği oyların büyük çoğunluğu Mansur Yavaş'tan çıkacak.

BEŞ YILDIR YAVAŞ'LA KAVGALI

Daha önce İyi Parti'yle yakınlığı olmayan sosyal demokrat kökenli Cengiz Topel Yıldırım, 31 Mart 2019'daki mahalli seçimlerde CHP'nin Ankara büyükşehir belediye başkan adayları arasında yer aldı.

O dönem Mansur Yavaş isminin geç açıklanmasının nedenlerinden biri olan Yıldırım, aday olamayınca muhalif tavır sergiledi.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun danışmanı olmasına rağmen geçen seçim sürecinde Mansur Yavaş aleyhinde sert açıklamalar yapan Cengiz Topel Yıldırım, seçime dört gün kala şöyle dedi:

- Üç kuruş para için ne hallere düştüğünü görüyoruz. Bir kişiden alacağınız, vereceğiniz olabilir ama bu yaptığınız işlemin içerisinde bu tür mesajlar yazabiliyorsanız, dengenizin nasıl kaybolduğunun göstergesi ortaya çıkıyor.

- Bu da bizim Ankara'ya çıkardığımız adayın karakterinin bir özeti olarak ortaya çıkıyor. Beni bu üzüyor, keşke görmeseydik. Gördük, okuduk. Görmez olsaydık diyorum başka da bir şey söyleyemiyorum.

- CHP yöneticileri de adeta dut yemiş bülbül gibiler. Üç maymunu oynuyorlar. Ne yaptıklarını anlayabilmiş değilim.

- Biz Mansur Bey'i aday yaptığımız gün Ankara'yı kaybettik. Bundan sonraki tüm sürecin bu seçim kaybedildikten sonraki sürecin hazırlığı olduğunu düşünüyorum.

ÜLKÜCÜ OYLAR BÖLÜNECEK

Cengiz Topel Yıldırım'ın 2019'daki seçimlerde Mansur Yavaş aleyhinde çalışması seçimin kaderini değiştirmedi ancak 2024'te ortaya farklı bir tablo çıktı.

Ankara'da seçimin belirleyicisi olan ülkücüler, 2019'da AKP'li Mehmet Özhaseki'ye değil, Mansur Yavaş'a oy verdi. Bunu gören AKP, 2024'te Yavaş'ın karşısına ülkücü kökenli Turgut Altınok'u sürdü.

Geçen seçimlerde yanında olan ülkücü camianın etkin isimlerinden uzaklaşan Mansur Yavaş, ülkücü camia içinde etkinliğini ve özgül ağırlığını yitirmiş isimlerle yürümeyi tercih etti. CHP'nin Dem yakınlığı karşısında savunmasız kalan Yavaş, zorlu bir girdabın içerisine sürüklendi.

TURGUT ALTINOK DA RAHAT DEĞİL

AKP'nin adayı Turgut Altınok da ülkücüleri zor toparlayacak. Cumhur İttifakı ortağı Hizbullah patentli Hüdapar'la oy toplamaya çıkacak olan Altınok, ülkücüleri inandırmakta zorluk yaşayacak; ayrıca AKP hükümetinin ekonomi politikalarındaki başarısız yürüyüşünden de nasiplenecek.

Turgut Altınok, belediye projelerini anlatmak için yaptığı ziyaretlerde, AKP'nin açlığa mahkum ettiği emeklilerin sorularına cevap vermekte zorlanacak.

YILDIRIM'IN KAZANMA İHTİMALİ VAR MI?

İyi Parti'nin girdiği son iki seçimdeki performansına ve bugünkü tabloya bakıldığında Cengiz Topel Yıldırım'ın kazanma ihtimali yok. Yıldırım, sahaya kazanmak için değil, kaybettirmek için çıkacak.