İmamoğlu'ndan Dervişoğlu'na mesaj İmamoğlu'ndan Dervişoğlu'na mesaj

CiddiGazete- İyi Parti'de CHP'nin yerel seçimler için "işbirliği" teklifine ilişkin kritik toplantıların ilk aşaması sona erdi. Yaklaşık 3 saat süren Başkanlık Divanı toplantısında Genel Başkan Meral Akşener'e görüş bildirildi.

Toplantıda her hangi bir oylama yapılmadı. Alınan ortak karar sadece GİK'ten çıkacak sonuca uyulması yönünde oldu.

İyi Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, toplantıyla ilgili yaptığı değerlendirmede "Gayet güzel, herkesin görüşlerini ifade ettiği bir toplantı oldu" dedi.

Zorlu, saat 15.00'te başlayacak Genel İdare Kurulu toplantısının ardından açıklama yapılacağını söyledi.

OYLAMA GİK'TE YAPILACAK

Genel İdare Kurulu toplantısında 50 üye, Meral Akşener'e Özel'in seçim işbirliği teklifine ilişkin görüşlerini bildirecek ve oylama yapılacak.

BUNLAR DA YOL AYRIMINA GELENLER

GİK'te işbirliğine karşı bir karar çıkarsa, İyi Parti Genel Merkezi'ndeki çok sayıda isim ve yakını zorda kalacak.

Divan Kurulu'nda Ayşe Sucu, Oktay Vural'ın oğlu, Ünzile Yüksel'in kızı, Kürşad Zorlu'nun kız kardeşi Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde personel. Ayrıca CHP'nin desteğiyle belediye başkan adayı olmak için ABB iştiraki Portaş'ın genel müdürlüğünden istifa eden İyi Partili Mesut Özarslan ve İyi Parti Ankara Milletvekili Yüksel Arslan da yol ayrımına gelecek.

Öte yandan GİK'te de çok sayıda ismin eşi, çocuğu, gelini, damadı, kuzeni CHP sürecinde Ankara ve İstanbul Büyükşehir belediyelerinde işe yerleştirildi.