CiddiGazete- 27 Nisan Cumartesi günü yeni genel başkanı seçilecek olan İyi Parti'de geri sayım başladı.

Genel başkan adaylarına destek mesajları paylaşılırken, sürpriz bir gelişme yaşandı.

MHP'deki kurultay sürecinde Orta ve Doğu Anadolu'da etkili olan isimlerden Ragıp Özkan ile Abdulvahap Erdem, İyi Parti'de destek verdikleri genel başkan adayını açıkladı.

MHP'nin Sivas İl Başkanlığı'nı yaparken kongre sürecinde ihraç edilen ve ardından İyi Parti'nin kuruluş aşamasında etkili olan Ragıp Özkan, "Bilmeyen ne bilsin bizi, Bilenlere selam olsun" ifadeleriyle Mehmet Tolga Akalın'la çektirdiği fotoğrafı paylaştı.

Abdulvahap 19NBİR DESTEK DE ELAZIĞ'DAN

Aynı şekilde MHP'nin Elazığ İl Başkanlığı'ndan sonra İyi Parti'nin kurulmasından sonra yine il başkanı olarak görev yapan Abdulvahap Erdem de Mehmet Tolga Akalın'a destek mesajı yayımladı. Erdem, sosyal medya paylaşımında şöyle dedi:

MHP Elazığ İl Başkanı'yken 4.12.2015 tarihinde Meral Akşener'e imza veren ilk il başkanıydım. İyi Parti Elazığ Kurucu İl Başkanı olarak partiyi kurdum. 2018 Haziran seçimlerinden sonra vefa, emek ve liyakatin ötelendiğini gördüğümden ötürü istifa ederek siyaseti bıraktım.

Eğer hala İyi Parti'de siyaset yapsaydım, tam da istifa gerekçelerime isyan ederek genel başkanlığa aday olan tarlada herkesten çok emeği olduğu halde bizim gibi harmanda hatırlanmayan ama bu partiyi ileriye taşıyacağından zerre şüphe duymadığım meslektaşım sayın Mehmet Tolga Akalın'a destek verirdim. Yolu açık olsun.

Birol 19NADANA'DAN DA DESTEK PAYLAŞIMI GELDİ

İyi Parti Kurucular Kurulu Üyesi 21. Dönem MHP Adana Milletvekili ve İyi Parti Adana eski il başkanı Birol Büyüköztürk de kurultayla ilgili açıklamada bulundu.

31 Mart'taki yerel seçimlere sayılı günler kala adaylığı alınarak CHP'den tekrar aday gösterilmeyen Soner Çetin'e verilen Birol Büyüköztürk, siyasi nezaketsizliğe tepki göstermek için İyi Parti'den istifa etmişti.

Büyüköztürk, kurultaya sayılı günler kala İyi Parti'deki genel başkanlık yarışında sürpriz bir hamle yaparak destek açıklamasında bulundu.

Birol Büyüköztürk'ün sosyal medya açıklaması şöyle:

- İyi Parti kongresinde inanın taraf olmak istemiyordum, daha doğrusu artık siyasetten uzak durmak istiyordum.

- Sağ olsun arkadaşlarımız/başkanlarımız aradı, ben de başarılar diledim.

- Fakat gerçekten çok sevdiğim ve daha önce de bende hakları olan, yetkinliklerine kefil olduğum "Genç arkadaşlarım" beni aradı ve "Birol Ağbi biz İyi Partideki değişim için bir şeyler yapmak ve başarmak istiyoruz.

- Tolga Akalın başkanımıza güveniyoruz. Senin de bize yardımcı olmanı istiyoruz, desteğine ihtiyacımız var" deyince, hem onların bu desteği hak ettiklerine hem de onların güvenlerine saygı duyduğum ve inandığım için Sayın Tolga Akalın'ı desteklemeye karar verdim.

- Sayın Tolga Akalın'a çıktığı bu yolda başarılar diliyorum!

BÜYÜKÖZTÜRK DOĞAL DELEGE

Yoğun bakımdaki asker şehit oldu Yoğun bakımdaki asker şehit oldu

Adana eski il başkanı Birol Büyüköztürk, İyi Parti üyeliğinden istifa etmesine rağmen, Kurucular Kurulu Üyesi olduğu için "doğal delege" sıfatıyla 27 Nisan Cumartesi günü yapılacak kurultayda oy kullanabilecek.