CiddiGazete- İyi Parti grubunun emekli, memur ve işçi maaş artışının yükseltilmesi için verdiği araştırma önergesinin gündeme alınması önerisi TBMM Genel Kurulu'nda Cumhur İttifakı milletvekilleri tarafından reddedildi.

İyi Partili Adan Milletvekili İsmail Koncuk, öneri üzerine aldığı sözde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün yüzde 25 olarak açıkladığı artış oranını bugün yüzde 30'a çıkardığını belirterek, "Zam demiyorum, toplam rakamı söylüyorum. Yüzde 30'a çıkarmış. 3 bin 500 lira olan en düşük emekli maaşını da 5 bin 500 liraya yani yüzde 57'lik bir artış sağlamış. Böyle torbadan tombala çeker gibi zam olmaz. Dayanağınız nedir? Dün Sayın Cumhurbaşkanı 8,52 oranında tespit ettiği refah payını neye göre tespit etti? Hangi ekonomik gerekçelerle yüzde 8,52 bugün 13,52'ye çıktı?" diye sordu. Ardından ise TÜİK'in inandırıcılığını kaybettiğini belirtti

"2 BİN 500 LİRA ZAM YAPILMALI"

Koncuk, devletin alacaklarının yüzde 122,93 oranında artırıldığını ancak memura yüzde 30 oranında artış yapıldığını vurgulayarak, artışın yeterli olmadığını "Tek kişilik bir ailenin yoksulluk sınırı 25 bin 365 lira. Siz memura yüzde 5 verdiğinizde ortalama memur maaşında 450 liralık bir artış meydana getiriyorsunuz. Bu yeter mi, yetmez. Bütün emekli ve memurlara artı 2 bin lira seyyanen zam yapalım. Bunu bekliyoruz. 2 bin- 2 bin 500 lira civarında bütün memur ve emeklilere zam yapılması gerekir" dedi.

Maaş artışının gündeme alınmasıyla ilgili oylama, Cumhur İttifakı milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.