CiddiGazete- Edirne'de etkili olan sağanak yağmur, Kapıkule Sınır Kapısını göle çevirdi. Türkiye'den Avrupa'ya dönüş yolundaki gurbetçiler zor anlar yaşadı. Göle dönen bölgede sular otomobillerin içine girerken, Bulgaristan sınırı kapattığını duyurdu.

Kapıkule'yi geçip Bulgaristan sınırına dayananlar ara bölgede kaldı ve Türkiye'ye geri dönmeye başladı. Avrupa'ya gidenler İpsala, Pazarkule ve Hamzabeyli sınır kapılarına yönlendirildi. Ancak bu sefer sınır kapılarında uzun kuyruklar oluştu ve personel azlığı nedeniyle geçişlerin çok yavaş olduğu belirtildi.

kapı 2

KARAYOLUNDA BOTLAR HİZMETTE

Bölgede, ambulanslar, AFAD ekipleri ve itfaiyenin yoğun çalışmalarda bulunduğu açıklandı. Özellikle AFAD ekiplerinin şişme botlarla bölgedekilere yardımcı olmaya çalıştığı görüldü.

EDİRNE VALİSİ KIRBIYIK'TAN AÇIKLAMA

Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık, yaşanan sel ile ilgili şöyle konuştu:

- Bugün böyle bir olayla maalesef karşı karşıya kaldık. Bir şiddetli yağış, akabinde gördüğümüz kadarıyla altyapının bu yağışın deşarjı ile ilgili yetersiz kalmasından kaynaklı olarak bir anda Kapıkuledeki yolcu alanlarımızda su birikmesiyle karşı karşıya kaldık. Olayı haber alır almaz ilgili arkadaşlarımız, kurumlarımız buraya intikal ettiler.

- AFAD, itfaiye ekipleri, diğer kolluk birimlerimiz, ilgili kurum ve kuruluşlarımızın bütün araçlarıyla Özel İdare, DSİ olsun burada olmaya çalıştık. İlk hedefimiz alanda herhangi bir can güvenliğiyle ilgili bir tehdit olmamasını istedik.

- Bir an evvel araçların özellikle bu saha içerisinden, Türkiye’den yolcu çıkış bölgesindeki biriken araçların yolcu sahasının dışına çıkarılmasıyla ilgili özverili bir çalışma yürüttü arkadaşlarımız. Kısmen zarar gören araçlarımız oldu ama can güvenliği ile ilgili bir problem yaşamadan bu araçların tahliyesini başardık.