CidiGazete- Kuzey Marmara Otoyolu Sakarya geçişinde 3'ü otobüs 7 aracın karıştığı zincirleme kazada 11 kişi öldü, 57 kişi yaralandı.

Kaza nedeniyle otoyolun İstanbul yönünde ulaşım durdu.

VALİ'DEN İLK AÇIKLAMA

Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz, kazayla ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Araçların kaldırılması ve yolun açılması için çalışmalar şu an devam ediyor. Kazanın nasıl meydana geldiği ile ilgili olay yeri inceleme ekibi çalışıyor. Kazanın, otomobilin TIR'a çarpmasıyla başladığı tahmin ediliyor. İlk tespitlere göre; vefat edenlerin bir kısmı, araçlarından inen yayalara arkadan gelen başka bir aracın çarpması şeklinde olabileceği tahmin ediliyor."

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Adalet Bakanı Tunç yaptığı açıklamada "Kuzey Marmara yolu Sakarya mevkiinde 11 vatandaşımızın vefat ettiği, 7'si ağır 57 vatandaşımızın yaralandığı aşırı sis sebebiyle birden çok aracın karıştığı trafik kazasında vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum.

Kaza ile ilgili olarak Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatılmış olup bir Cumhuriyet Başsavcı Vekili koordinesinde üç Cumhuriyet Savcısı görevlendirilmiştir" ifadelerini kullandı.

6 SÜRÜCÜ GÖZALTINA ALINDI

Öte yandan kazaya karışan 7 araçtan 6'sının sürücüsünün gözaltına alındığı öğrenildi.