CiddiGazete- Diyarbakır'ın Kulp İlçesi Kaymakamı Burak Akeller, cuma hutbesinde şehitlerle ilgili bir paragrafı okumayan imamı uyardı. Kaymakam Akeller, cuma namazının ardından imamla tartışma yaşadı.

İmam, hutbedeki paragrafı okumadığı için Kaymakam tarafından uyarılmayı beklerken mikrofon demiriyle darbedildiğini iddia ederek şikayetçi oldu. İmama siyasal İslamcı tayfa destek verirken, Türk milliyetçileri de Kaymakam Burak Akeller'e sahip çıktı.

RAPOR KAFA KARIŞTIRDI

İmamın şikayet dilekçesine eklediği "darp raporu"nda ilginç ayrıntılar dikkat çekti.

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde öğle ezanı saat 12.35'te okunuyor ve ortalama Cuma namazı 35-40 dakikada kılınıyor.

Oysa imam olay saatini 13.00 olarak belirtmiş. Cuma namazının 25 dakikada kılınması, cemaatin camiden ayrılması, kaymakam ile imamın konuşmasının bu süre zarfında gerçekleşmesi olası değil.

Tartışmanın ardından camiden ayrılan imam, "darp raporu" almak için Kulp ilçesindeki sağlık kuruluşu yerine, Lice ilçesini de geçerek Hani Devlet Hastanesi'ne gitti.

Kulp ilçesi ile Hani arası 82 kilometre. İmamın saat 13.00'te gerçekleştiğini iddia ettiği tartışmanın ardından 82 kilometre yol gidip saat 13.47'de Hani Devlet Hastanesi'nden "rapor" alması kafa karıştırdı.

Kulp HaniBU HIZ GUİNNESS REKORLAR KİTABINA GİRER!

12.35'te öğle ezanının okunması, Cuma namazının kılınması, kaymakam ile imamın tartışması, 82 kilometre yol gidilmesi ve hastanede muayene olup "darp raporu"nun yazılması Guinness Rekorlar Kitabı'na girecek bir hızla sadece 1 saat 12 dakikada gerçekleşti.