CiddiGazete- Kırklareli'nin İğneada beldesinde etkili olan sağanak yağışta sele kapılandan bir kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı. Böylece hayatını kaybedenlerin sayısı 5'e yükseldi. Kayıp bir kişiyi arama çalışmaları devam ediyor.

Hakkı Saral tutuklandı Hakkı Saral tutuklandı

BAKAN KOCA DUYURDU: DOKTOR VE EŞİ DE ARANIYOR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kırklareli'deki sel felaketinin ardından son durumla ilgili bilgi verdi.

Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Kırklareli'ndeki sel olayından sonra kendilerinden haber alınamayan arkadaşımız Dr. Selman Bağışlar, eşi ve kayıp bir vatandaşımız için arama ve kurtarma çalışmaları sabah saat 6.45 itibarıyla yoğunlaştırılarak devam etmektedir. Ekipte UMKE Timi ve AFAD görevlisi olmak üzere 310 kişi bulunuyor. Ümit ederiz ki bu yoğun çabanın sonucu üç iyi haber olur" ifadesini kullandı.

SELİN VURDUĞU BUNGALOV EVLERİN BULUNDUĞU BÖLGENİN YERLEŞİME KAPALI ALAN OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

AFAD Başkanı Okay Memiş, Kırklareli'de selin vurduğu bungalov evlerin yerleşime kapalı alan olduğunu açıkladı. Bölgede iki kişi yaşamını yitirdi.

AFAD Başkanı Okay Memiş ve Kırklareli Valisi Birol Ekici, sel ve taşkınların vurduğu Kırklareli'nde incelemelerde bulundu. Selin özellikle vurduğu ormanlık alana yakın bungalov evlerde incelemelerde bulunan AFAD Başkanı Okay Memiş, burasının yerleşime kapalı alan olduğunu ifade ederken gazetecilerin bungalov evlerde ruhsat ile ilgili sıkıntı olup olmadığı soruları üzerine Vali Bilgin, şu anda önceliğin kayıp dört vatandaşı bulmaya çalışmak olduğunu, ruhsat ile ilgili sorunlara daha sonra bakacaklarını ifade etti.