CiddiGazete- İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kırmızı Bülten'le aranan ve Belçika'da uyuşturucu dağıtımı organize eden İngiliz uyruklu Mohammed Zakir Mıah adlı örgüt elebaşını İstanbul Büyükçekmece'de; yine Kırmızı Bülten'le Vietnam'da ağır yaralama suçuyla aranan Çin uyruklu Chen Xuefeng adlı kişinin de Bağcılar'da düzenlenen operasyonla yakalandığını duyurdu.

Kuryeden 'tamam' işaretli poz Kuryeden 'tamam' işaretli poz

Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları kaydetti:

"Aziz milletimizin bilmesini isterim ki; hangi büyüklükte olursa olsun, hangi bülten ile aranırsa aransın, halkımızın huzurunu kaçıran ulusal ve uluslararası organize suç örgütlerine, zehir tacirlerine ve çetelere nefes aldırmayacağız!

İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele, İstihbarat ve Göçmen Kaçakçılığı ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüklerince yapılan müşterek çalışmalar sonucu, Interpol tarafından çıkarılan kırmızı bültenle aranan 2 kişi İstanbul'da yakalandı. Haklarında Interpol tarafından Kırmızı Bülten çıkarılan Mohammed Zakir Mıah Büyükçekmece'de ve Chen Xuefeng ise Bağcılarda yapılan Kafes-20 operasyonlarıyla kıskıvrak yakalandı. Chen Xuefen'in Vietnam'a iade işlemleri tamamlandı."