CiddiGazete- Depremin ardından yardım kuruluşlarına çadır satan Kızılay Başkanı Kerem Kınık, seçime bir gün kala istifa etti.

Toplumun büyük tepkisini çekmesine rağmen, 6 Şubat'tan beri istifa etmemekte direnen Kerem Kınık'ın tutumu, AKP'nin oy oranına olumsuz yansıdı. Kerem Kınık, görevini yapamadığı için değil, AKP'yi kurtarmak için seçime bir gün kala Kızılay Başkanlığını bıraktı.

ERDOĞAN "CİDDİ MANADA ÜZÜLDÜM" DEDİ

Bir süredir iktidar kanadından isimlerin de eleştirdiği Kınık için son açıklama dün akşam Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan geldi.

Erdoğan, "Bu konu beni de ciddi manada üzmüştür. Kızılay böyle bir çadır satma işine giremez. Süratle bu yanlışı düzeltmesi gerekir. Kızılay’ın çadır dendiği zaman en küçük bir sıkıntısı olmaması gerekirdi" ifadelerini kullandı.

İSTİFAYA AYETLİ PAYLAŞIM

Kerem Kınık, istifa etmesinin ardından Twitter'dan İsra suresinin 80'inci ayetini paylaştı: "Rabbim! Gireceğim yere dürüstlükle girmemi; çıkacağım yerden de dürüstlükle çıkmamı sağla! Bana tarafından yardım edici bir güç ver!"

KINIK'IN YERİNE GELECEK İSİM BELLİ OLDU

Kerem Kınık'ın yerine genel başkanlık görevine Kızılay Genel Başkan Yardımcısı Fatma Meriç Yılmaz geçecek.

Fatma Meriç Yılmaz, AKP iktidarı döneminde Ankara 1. Bölge Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ve Sağlık Bakanlığı müsteşar yardımcılığı görevlerinde bulundu. Meriç Yılmaz ayrıca, Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nin Sağlık Bakanlığı adına devrini gerçekleştirdi.