CiddiGazete- Türk sinemasının duayen aktörü Cüneyt Arkın, katıldığı bir galada, üniversite öğrencilerinin karşı karşıya kaldığı, Kredi ve Yurtlar Kurumu’ndan (KYK) alınan Öğrenim Kredisi’nin geri ödenmesi ve yurt sorununa ilişkin görüşlerini dile getirdi.

Gazeteci Tuluhan Tekelioğlu tarafından hazırlanan, “Türkiye’nin yaşayan efsaneleri” olarak, Ayşe Kulin, Cüneyt Arkın, Güher-Süher Pekinel, Nevra Serezli, Ömer Özkan, Şenol Güneş, Süleyman Saim Tekcan ve Yılmaz Büyükerşen’e yer verilen “Efsaneler” belgeselinin galasına katılan Cüneyt Arkın, üniversite öğrencilerinin sorunlarına ilişkin şu görüşleri dile getirdi:

"Gençlerimizi ne yapıp edip belli bir düzeye getirmemiz, refaha kavuşturmamız lazım. Burs alıyor, borçlanıyor, çıkar çıkmaz, iş bulmadan, ‘Borcunu öde’ diye bastırıyoruz çocuğa.

Üniversiteye geliyor, yurt meselesi, yatacağı yer yok çocuğun. Ben üniversitedeyken yaşadım bu sorunu, ben de yaşadım. Kaç yıl oldu halen bir şey değişmemiş. İki tane yurt yapmak zor mu? Saraylar yapıyoruz niye yurt yapmıyoruz ya?”

‘SİNEMA MI, BOŞVER YA...’

Cüneyt Arkın sözlerini sürdürürken, "Sinema dünyasını nasıl buluyorsunuz" sorusu ile konuyu değiştirmek isteyen muhabire Arkın, "Sinema mı? Boşver ya..." cevabını verdi.