CiddiGazete- AKP Grup Başkan Vekili Mahir Ünal, "Bugünden itibaren görevden affımı talep ettim" dedi.

Mahir Ünal, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şöyle dedi:

- Bugün itibarıyla Grup Başkan Vekilliği görevimden affımı talep ettim.

- Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’a bugüne kadar şahsıma duyduğu güven ve verdiği sorumluluklar için müteşekkirim.

- Kamuoyunun bilgisine saygılarımla sunarım.

TOPLANTIDAN SONRA İSTİFA ETTİ

Bu akşam Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen AKP MYK toplantısına katılan Mahir Ünal, toplantıdan bir saat sonra istifasını duyurdu.

ÜNAL'IN YERİNE JET ATAMA YAPILDI

Mahir Ünal'ın istifasıyla boşalan AKP Grup Başkan Vekilliği görevine, AKP Genel Başkan Yardımcısı Tokat Milletvekili Özlem Zengin atandı.

NE OLDU?

Kahramanmaraş 8. Uluslararası Kitap ve Kültür Fuarı'nda düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katılan Mahir Ünal, Cumhuriyeti ve Türkçe'yi hedef alan sözleriyle büyük tepki çekmişti.

Devlet Bahçeli, yumuşak bir ifadeyle isim vermeden Mahir Ünal'ın sözlerini eleştirirken, MHP Bursa Milletvekili Hidayet Vahapoğlu, Bahçeli'nin Meclis'teki konuşmasının ardından "Hadsize had böyle bildirilir" demişti.

PARTİSİ DE ARKASINDA DURMADI

Kendi partisi tarafından bile eleştirilen Mahir Ünal'ı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle yaptığı kutlama paylaşımı da kurtarmadı.

"CUMHURİYET BAYRAMIMIZ" İFADESİNİ KULLANDI

Bir hafta önce Cumhuriyeti ve Türkçe'yi eleştiren Ünal, 29 Ekim'le ilgili yaptığı paylaşımda şöyle dedi: "Türkiye Yüzyılı şafağında, ilelebet payidar kalacak olan Cumhuriyetimiz 99 yaşında. Cumhuriyet Bayramımızı kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm kahramanlarımızı rahmetle, minnetle yâd ediyorum."