CiddiGazete- Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Mauro Icardi'ye MKE Ankaragücü maçında rakip takım taraftarlarına yönelik "hakareti" nedeniyle 1 maçtan men ve 19 bin 500 TL para cezası verdi.

Daha önce tedbirsiz olarak disiplin kuruluna sevk edilen Icardi, bu akşam oynanacak Antalyaspor karşılaşmasında forma giyemeyecek.

PFDK’dan yapılan açıklamada şöyle:

GALATASARAY A.Ş. sporcusu MAURO EMANUEL ICARDI’nin, 18.02.2024 tarihinde oynanan MKE ANKARAGÜCÜ-GALATASARAY A.Ş. Trendyol Süper Lig müsabakasında, rakip takım taraftarlarına yönelik hakareti nedeniyle FDT’nin 41/1-a ve 35/4. maddeleri uyarınca ve FDT’nin 12. maddesinin uygulanması suretiyle 1 RESMİ MÜSABAKADAN MEN ve 19.500.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına, karar verilmiştir.

DERBİDE FORMA GİYECEK

Trabzon'dan müthiş geri dönüş Trabzon'dan müthiş geri dönüş

PFDK’dan 1 maç men cezası alan Mauro Icardi, cezasını Süper Lig'in 27. haftasında oynanacak Antalyaspor mücadelesinde çekecek. Arjantinli golcü, 28. haftada oynanacak Beşiktaş derbisinde forma giyebilecek.

NE OLMUŞTU?

MKE Ankaragücü maçında tribünlere yaptığı hareket kameralara yansıyan Mauro Icardi, "hakaret" gerekçesiyle tedbirsiz olarak PFDK'ya sevk edilmişti.