CiddiGazete- İsrail’i tanımayan ve Tel Aviv ile diplomatik ilişkisi bulunmayan Libya'da Dışişleri Bakanı Necla el-Menguş, İsrailli mevkidaşı Eli Cohen ile İtalya'da görüşmesinin ardından görevden alında hakkında soruşturma başlatıldı.

ABD merkezli New York Times Gazetesi, Menguş'un gelen tepkiler üzerine ülkeden kaçtığını ve Türkiye'ye gittiğini yazdı.

Gazeteye konuşan el-Menguş'un bir yardımcısı, "Dışişleri bakanı güvenliğinden endişe ederek Türkiye'ye uçtu" dedi.

Öte yandan Libya Dışişleri Bakanlığı'ndan bir yetkili de Menguş'un ülkeden kaçtığını ve Türkiye'ye gittiğini söyledi.

Al-Wasat Gazetesi ise el-Menguş'un hakkında soruşturma başlatılmasından ve açığa alınmasından iki saat sonra özel bir jetle Türkiye'ye kaçtığını yazdı.

LİBYA HÜKÜMETİ İDDİALARI YALANLADI

Öte yandan Libya İç Güvenlik Teşkilatı, açığa alınan ve hakkında soruşturma başlatılan Dışişleri Bakanı Necla el-Menguş'a seyahat yasağı getirildiğini belirterek, başkentteki Uluslararası Mitiga Havalimanı üzerinden ülkeden ayrılmasına izin verildiği iddialarını yalanladı.

Libya İç Güvenlik Teşkilatı, söz konusu iddialara ilişkin sosyal medya platformundan yazılı bir açıklama yayımladı.

Açıklamada, "İç Güvenlik Teşkilatı, açığa alınan Dışişleri Bakanı'nın seyahatine izin verildiği veya seyahatinin kolaylaştırıldığı yönünde sosyal medyada dolaşan haberleri reddediyor. Söz konusu kişi havalimanının Başkanlık Salonu, VIP ve normal salon olmak üzere resmi hiçbir kapısını kullanmamış olup, açığa alınması sonrası hakkında seyahat yasağı konulmuştur. Güvenlik kameraları bu durumu açıklayacaktır" ifadelerine yer verildi.

Öte yandan Libya Dışişleri Bakanlığı, Menguş'un Cohen ile görüşmesinin resmi olmadığını bildirmişti.