CiddiGazete- İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Genel İdare Kurulu (GİK) toplantısında, "Eğer 14 Mayıs'taki oyumuzun altında kalırsak ben yokum, giderim" dedi.

Serbestiyet'in haberine göre; İyi Parti'de yapılan son GİK toplantısında Meral Akşener'den iddialı açıklamalar geldi. Toplantıda İyi Parti'de son haftalarda yaşanan istifalar ve 31 Mart'a İyi Parti'nin "hür ve müstakil" ilkesiyle kendi adaylarıyla girme kararı yeniden değerlendirildi.

"ALTINDA KALIRSAK BEN YOKUM, GİDERİM"

Kararın oylama sonucu verildiği GİK toplantısında bazı isimlerin CHP ile ittifak yapılmasını savunması ve İyi Parti'nin yalnız başına girmesi halinde büyük zarar göreceğini belirtmesi üzerine, Meral Akşener, "Eğer 14 Mayıs'taki oyumuzu koruyamazsak, o oy oranımızın altına düşersek ben yokum; giderim" ifadelerini kullandı.

110 BİN İSTİFA OLDU

Büyük oranda rant kapısı olarak görülen belediyelerde CHP ile yol ayrımı yaşanmasının ardından İyi Parti'den yaklaşık 110 bin üye istifa etti. 14 Mayıs'taki genel seçimde yüzde 9.9 oranında oy alan İyi Parti, yüzde 5 bandına geriledi.