CiddiGazete- Mahalli seçimlerin ardından olağanüstü toplanan Bafra Belediye Meclisi, ilk kararlarını aldı.

İttifak ortağı MHP'nin muhalefet partileri ile birlikte hareket etmesi sonucu AKP meclisteki üstünlüğünü kaybetti. MHP'nin destek vermediği AKP şoke oldu.

Meclis toplantısında ilk olarak 2023 faaliyet raporu görüşüldü.

Bafra Belediye Başkanı AKP'li Hamit Kılıç, 2023 faaliyetleri hakkında kısa bir açıklama yaptı. Faaliyet raporu oybirliği ile kabul edildi.

HAMİT KILIÇ'A İLK RET "KADİM BAFRA"DA

Bafra Belediye Başkanı AKP'li Hamit Kılıç'ın "Kadim Bafra İnşaat Organizasyon Turizm Sanayi ve Ticaret Anonim şirketi", şirket tüzel kişiliğini temsile aksi karar alınana kadar yetkili kılınmasına; Kadim Bafra personeli Akif Soğuk'un Kadim Bafra Anonim Şirketi'ne yönetim kurulu üyesi olarak atanmasını meclisin oyuna sunuldu.

Teklif MHP, İyi Parti, YRP ve CHP oyları ile reddedildi.

Bu karar ile Hamit Kılıç'ın Kadim Bafra'yı yönetmesi reddedildi, Hamit Kılıç ve Akif Soğuk'un yönetim kurulu üyeliği de kabul edilmedi.

KADİM BAFRA SERMAYE ARTIRIMI

Kadim Bafra'nın 32 milyon 150 bin TL olan sermayesinin 55 milyon liraya çıkarılması teklif edildi.

Teklif, MHP, İyi Parti, YRP ve CHP oyları ile yine reddedildi.

Erdoğan - Özel görüşmesi sona erdi Erdoğan - Özel görüşmesi sona erdi

HAMİT KILIÇ'A SADECE PERSONEL AŞ'DE YETKİ VERİLDİ

Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç'ın şirket tüzel kişiliğini temsile aksi karar alınana kadar yetkili kılınması, Bafra Belediyesi Personel AŞ'ye yönetim kurulu üyesi olarak Belediye personeli Recep Turan'ın atanması teklif edildi. Teklif oybirliği ile kabul edildi.

SOSYAL DENGE TAZMİNATI YETKİSİNE RET

Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç'ın, Bafra Belediyesi'ndeki görevli memur ve sözleşmeli personele sosyal denge tazminatı ödenmesi, ödenecek miktarın belirlenmesinde, yetkili Sendika ile görüşme ve belediye adına sözleşme metni imzalama yetkisi talep edildi.

Talep oy çokluğu ile reddedildi. Bu yetkiyi Bafra Belediye Meclisi kullanacak.