CiddiGazete- AKP ile Dem arasında Van'da yaşanan mazbata olayı nedeniyle İstanbul Esenyurt'ta toplanan PKK militanları, balkonunda MHP bayrağı asılı olan bir evi taş yağmuruna tuttu.

Pazar günü gerçekleşen 31 Mart yerel seçimlerinde resmi olmayan sonuçlara göre, Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı yüzde 55,48 oyla Dem Parti adayı Abdullah Zeydan kazandı.

Adalet Bakanlığı'nın başvurusu üzerine, Abdullah Zeydan'ın memnu (yasaklı) hakları geri alındı.

Esenyurt 3N2MHP BAYRAĞI ASILI EVİ TAŞLADILAR

Özgür Özel'e Namık Tan eşlik edecek Özgür Özel'e Namık Tan eşlik edecek

Olayı protesto etmek isteyen PKK terör örgütü yandaşı bir gruplar, karara tepki gösterdi. İstanbul'un Esenyurt ilçesinde toplanan PKK'lılar, balkonunda MHP bayrağı asılı evi taşladılar.

ZEYDAN'A MAZBATASI VERİLDİ

Van İl Seçim Kurulu Başkanlığı, Abdullah Zeydan'ın "seçilme yeterliliği olmadığı" gerekçesiyle "seçilmemiş sayılmasına" ve sonraki en çok oy alan ikinci sıradaki AKP adayına mazbatanın teslim edilmesine oy çokluğuyla karar vermişti.

Dem Parti, Van İl Seçim Kurulu'nun oy çokluğu ile aldığı kararı YSK'ya taşıdı. Kurul, gündem toplantısında başvuruyu ele aldı.

Dem'in itirazını kabul eden Yüksek Seçim Kurulu, mazbatanın 7 üyenin kabul, 4 üyenin ret oyu ile Abdullah Zeydan'a verilmesine hükmetti.