CiddiGazete- Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, A Milli Basketbol Takımı'nın 2024 Olimpiyat Ön Eleme kadrosuna katılmayan Shane Larkin, Scottie Wilbekin ve Cedi Osman'la ilgili açıklamalarda bulundu.

Sinan Erdem Spor Salonu'nda Türkiye Basketbol Ligi'nin isim sponsorluğu için yapılan anlaşmanın ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Türkoğlu, oyuncular Shane Larkin ve Scottie Wilbekin'e verilen 5 maç men cezasının Gençlik ve Spor Bakanlığı Tahkim Kurulu tarafından onanmasını memnuniyetle karşıladıklarını dile getirdi.

"MİLLİ FORMAYA YAKLAŞIMLARINDAN DOLAYI RAHATSIZIZ"

Aldıkları cezalarla Türk statüsünde oynama haklarını kaybeden Anadolu Efes oyuncusu Larkin ile Fenerbahçe Beko basketbolcusu Wilbekin ile ilgili hukuki süreç tamamlanana kadar konuşmadıklarını aktaran Türkoğlu, "Bir şey sonuçlandıktan sonra açıklama yapmanın daha doğru olacağına inanan bir insanım. Öncellikle milli formaya olan duyarlılığından dolayı Tahkim Kurulumuzu kutlamak istiyorum. Bu arkadaşların milli formaya yaklaşımlarından dolayı rahatsızlık duyduğumuzu ve bu süreci başlattığımızı herkesin bilmesini isteriz. Bundan sonra eğer bir yabancı devşirme yoluna gidersek, bu bize iyi bir emsal de teşkil edecektir.

Nuri Şahin ile görüşülecek Nuri Şahin ile görüşülecek

Sonuçta Milli Takım'ı herkesten, her şeyden önde tutan insanlarız. Buraya gelecek, davet edeceğimiz insanların da aynı düşüncede olması gerektiğine inanıyoruz. Bu arkadaşların böyle yaklaşmadıklarını düşündüğümüz için bu yola başvurduk" dedi.

"CEDİ OYNAMAK İSTEMİYOR"

Hidayet Türkoğlu, NBA'de forma giyen Cedi Osman'ın da kendilerine Milli Takım'a gelmek istemediğini söylediğini aktardı.