CiddiGazete- 10Haber'den Hazar Erdost'a konuşan Ogün Samast'ın babası Ahmet Samast, "Ben almaya gitmedim. Nasıl gittiyse öyle gelsin" dedi. Ogün Samast'ın ağabeyi Ümit Samast ise konuşmak istemediğini belirterek, "Ogün'ü bulursanız konuşursunuz" ifadesini kullandı.

'Sibergöz-37' operasyonu: 156 gözaltı 'Sibergöz-37' operasyonu: 156 gözaltı

Muhtar, ailenin bir gün önce köyden ayrıldığını söyledi. Çal Camili Köyü muhtarı Aziz Demir de Samast ailesinin 14 Kasım'da sessiz sedasız köyden ayrıldığını iddia ederek, "Kimseye bir şey demediler. Köye gelmediler. Emniyet de aradı, bilgi almak istedi. Onlara da söyledim. Gelmediler, geleceklerini de düşünmüyorum" dedi.

Hrant Dink, 19 Ocak 2007'de o dönem 17 yaşında olan Ogün Samast tarafından İstanbul Şişli'de öldürüldü. Cinayetin faili olduğu belirlenen Samast, 20 Ocak 2007'de Samsun Otogarı'nda yakalandı. 24 Ocak 2007'de tutuklanan Samast, önceki akşam Bolu F Tipi Cezaevi'nden tahliye edildi. Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "Hrant Dink cinayetinin hükümlüsü Ogün Samast’ın cezası, 5275 sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun genel hükümlerine göre infaz edilmiştir" denildi.