CiddiGazete- Roman, sıradan olmayan bir çocukluk, sıra dışı bir gençliği, marjinal bir yetişkinliği anlatıyor. 1987 yazı, bütün yaz mevsimleri gibi sıradan bir yazdı; taa ki yaz yağmurunun ardından çıkan gökkuşağı görünene kadar... Okan Bent Önok'un yazdığı "Seksenyedi" isimli kitap, Aymira Yayınevi'den çıktı.

Okan-1KİMDİR OKAN BENT ÖNOK?

İşte kaleminden Okan Bent Önok:

Sıradan olmayan bir çocukluk evresi geçirdi. Berlin'de doğdu. 6 yaşında Türkiye'ye geldi. Büyüdükçe sıra dışı bir kimliğe büründü. Orta okul, lise, yüksek okul serüvenleri gençlik yılları hep akıl almayacak tecrübelerle geçti.

Gençlik yılları Türkiye'nin zorlu dönemlerinden çıktığı süreçti...

Toplumsal acılar, sosyolojik travmalara şahit genç bir bireydi. Gençliğin verdiği kişisel savaşların ortasında büyüdü. Yetişkinliği marjinaldi. Sıradan olmayan sorumluluklar, faaliyetler, toplum içinde yer edinme savaşları yaşam tarzının getirdiği farklılıklar, uçlarda gezen bir kişilik, spor, siyaset, sanat camiasında köklü dostluklar edindi.

Düzene, disipline, tek düzeliğe, monotonluğa karşıydı. İnatçı ve asi bir karekter... Üzerini örten bir sis perdesi... Marjinal kişiliğiyle kendini bu çevreye kabul ettirdi. İş hayatının verdiği fırsatlarla çok ülke gördü. Ülkelerin kültürel farklılıklarını yerinde inceledi. Muhalif kimliği iflah olmaz tutkuları zaman zaman tehlikeli olsa da o hayatının her evresinde dik durmayı sevdi. Dosta dostluğa çok değer verdi. "İmkansız zaman alır" felsefesiyle yaşadı. Döndüğü Almanya'da bu kitabı yazma sebebi; biriktirdiği anılar, yaşamından kesitler, içsel dünyasını satırlara dökmekti...