CiddiGazete- Süper Lig'in 11. haftasında Galatasaray, sahasında oynadığı ve 2-0 öne geçtiği maçta Alanyaspor ile 2-2 berabere kaldı. Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, maçın ardından beIN Sports'a yaptığı açıklamada maçın hakemi Ali Palabıyık'ın kararlarını eleştirdi. Okan Buruk, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

- Güzel giden bir oyundu. Türkiye'deki hakemlerin işleri güzel giden işleri bozmak. Futbolda hızlansa durduruyorlar. Güzel oynansa başka bir şey buluyorlar. Maçı içinde çok fazla şey oldu. Bu hafta böyle bir savaşın olacağını biliyorduk. Bu savaşta iki maçta puan kaybettik.

- Takım olarak futbol adına iyi şeyler yapmaya çalıştık. Çok iyi oynadık. 10 kişiyken bile net pozisyonlara girdik. Değerlendiremedik. Oyuncularım çok iyi mücadele etti ve ellerinden gelen her şeyi yaptı. Tek kızgınlığım son dakikadaki korner atışında oyuncuların bazıları çok gereksiz şekilde ceza sahası içine gitti.

- Paslaşmayla bitirebileceğimiz bir maçı üzücü şekilde bitirdik. Sonradan yine gol pozisyonu bulduk. Ali Palabıyık'a rağmen çok gol pozisyonuna girdik ama olmadı. Çok üzgünüz.

"BİZ BU SAVAŞIN İÇERİSİNDE VARIZ"

- Sadece hakemler açısından değil, dışarıdan da bunun birçok yerden etkisini görüyoruz. Bununla savaşacağız. Savaşmaktan başka çaremiz yok. Bugün nasıl maça başladıysak, nasıl güzel bir futbol oynadıysak, nasıl iki gol atıp birçok pozisyona girdiysek buna devam edeceğiz.

- Hiç merak etmesinler. Biz bu savaşın içerisinde varız. Bundan sonra onlar da gerekeni yapar. Biz de gerekeni yaparız. Büyük Galatasaray taraftarı da gerekeni yapacaktır. Hiç merak etmesinler. Galatasaray'a yapılan bu iş sadece burada kalacak bir iş değil. Onlar da gerekeni yapar.

- Oyuncularımın emeklerinden dolayı onlar tebrik ediyorum. Bir son dakika golüyle berabere kaldık. Bundan dolayı üzgünüm. Aynı hakemler bu işin içinde devam ediyor. Onlara güvenelim ve destek olalım diyoruz ama mevcut düzen içerisinde bunun zor olduğunu görüyoruz. İnşallah bir değişim olur; ama çok ümidim yok.

"HAKEMİN DAHİLİ OLMASA..."

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Nef Stadı'nda yapılan maçının ardından düzenlenen basın toplantısında da açıklamalarda bulundu.

Maça iyi başladıklarını ve 2-0 da öne geçtiklerini belirten Okan Buruk, Sacha Boey'e verilen kırmızı kartı eleştirerek, "Birçok gol pozisyonu yakaladık. Belki maç, hakemin dahili olmasa ilk yarıdan 3'e, 4'e, ikinci yarı daha farklı sayılara gidebilecek bir karşılaşmaydı. Ancak maalesef her zamanki gibi bir hakem dahili oldu. Hakem oyun içerisine girdi ve sonuca direkt olarak etki eden bir hata yaptı. Çok net ve açık bir şekilde bu pozisyonun kırmızı kart olduğunu düşünmüyorum" dedi.

Hakem Ali Palabıyık'ın maç içindeki kararlarında standart uygulamadığını ileri süren sarı- kırmızılı takımın teknik direktörü, “Hakemin maç içerisinde bizim lehimize vermediği faullerle bu verdiği faulün standardı olmadığını düşünüyorum. Zaten ülkemizdeki en büyük sorun standardı olan bir sistem yok. Herkes farklı karar veriyor, her pozisyona farklı kararlar veriyorlar. Aynı maç içerisinde birine faul veriyor diğerine vermiyor. Oyun da hızlandıkça zaten iyi oynayan takım da hoşlarına çok gitmiyor. Burada da tabii ki oyun içerisine girme gereği duyuyorlar" diye konuştu.

"ÇOK SİNİRLİYİM"

Okan Buruk, müsabakanın 2-2'ye geldiği golden önce kullandıkları kornerde oyuncularının hata yaptığını aktararak, şunları kaydetti:

"10 kişiyken de iyi oynadık. İlk yarıda net pozisyonlar bulduk. İkinci yarı 60. dakikadan sonra tabii ki enerjimiz biraz düştü. Oyuncu değişiklikleri yaptık. Yine oyunu tuttuk. Son bölümde de yani kendi hatamız, kornerde tecrübesizliğimiz var. Orayla ilgili çok sinirliyim. Oyuncularıma da içeride bununla ilgili bir tepki verdim. Kabul edilebilecek bir korner atışı değil. Kenardan çok bağırdım. Hepsini tek tek uyardım ama maalesef bu anlamda çok çok zeki bir takım değiliz. Bu kadar büyük mücadele, bu kadar emek verdiler ama çok küçük bir hatayla o top geldi ve sonunda bize gol oldu. Oyuncuların daha akıllı olması gerekiyor. Profesyonel bir oyun. Süper Lig seviyesindeyiz. O dakikada 10 kişi kalmış bir takım topu kenarda tutar veya stoperleri gitmez."

Teknik direktör Buruk, oyuncularına sesini duyuramadığı için kornerde istediği gibi davranmamalarını disiplinsizlik olarak değerlendirmediğini dile getirdi.

"BİR İNATLAŞMA VAR"

Galatasaray Teknik Direktörü Buruk, hakemler konusunda sarı- kırmızılı kulüple bir inatlaşma olduğunu iddia etti.

Sezon başından beri aleyhlerine hatalar yapıldığını savunan Okan Buruk, sözlerine şöyle devam etti:

İyi ve bundan sonraki haftalar için bize yol gösterecek bir oyun ortaya koyduk. İnşallah bundan sonraki haftalarda da hakem atamaları yine Galatasaray’ın aleyhinde olmaz. Burada bir inatlaşma var. Net bir şekilde Galatasaray’ın istemediği hakemleri her hafta veriyorlar. Buradaki inatlaşma nereye kadar gidecek? Kime fayda verecek? Türkiye futboluna ne fayda verecek? Bunları bilmiyoruz. Sadece kırmızı kart özelinde değerlendirmiyorum. Oyun içerisindeki birçok pozisyonda maalesef Galatasaray seyircisinin sinirleriyle oynamak için her şey yapıldı. Bunu geçen haftalarda da görmüştük. Geçen hafta herkes, 'Siz ne oynadınız ki konuşuyorsunuz.' diyordu. Birinci dakikada penaltınız verilmiyor. Maça golle başlasanız çok farklı bir oyun olacak. Sonra 'Ne oynadınız ki?' diyorlar.

"BU KİMSEYİ İLGİLENDİRMEZ"

Benim ne oynayıp oynamadığım çok önemli değil. Birinci dakika penaltı oluyorsa VAR'daki arkadaşlar uyumayacak, o penaltıyı verecekler. Ben maça golle başlayacağım. Belki çok iyi oynayacağım. Bu kimseyi ilgilendirmez. Sen benim emeğimin karşılığını vereceksin. Haftalardır bunun sıkıntısını yaşıyoruz, çekiyoruz. Her hafta aynı şey. Bir inatlaşma var. Galatasaray Kulübünden, taraftarından ne isteniyor bunun farkında değilim ama biz takım olarak bunun karşılığını sahada vereceğiz. Hiç merak etmesinler. Biz de elimizden geldiğince daha iyisini yapacağız. Bunlar bizi hırslandırıyor. Bugün maça başlangıcımız da bu şekildeydi. Çok iyi, hırslı başladık ama sonu istediğimiz gibi olmadı. Devamı gelecek."

Okan Buruk, Ali Palabıyık'ın Boey'e kırmızı kartı göstermesine şaşırdığını dile getirerek, "Arada bir pozisyondu. Bundan daha sert faulleri çalmadı. Kırmızı karta yüzde 100 gol pozisyonu diyemeyiz. Sadece kırmızı kart değil birçok pozisyonda Galatasaray aleyhine karar verdi. İlk yarıyı bitirme şekli bile maçtaki hakemin niyetini ortaya koyuyor. Alanyaspor hücumu bitene kadar bekledi. Tam hızlı hücuma çıktık. 2'ye 1 veya 3'e 2 yakaladık ama ilk yarıyı bitirdi. Bu hakemin niyetini gösteren bir şey" ifadelerini kullandı.