CiddiGazete- MHP'deyken "vuvuzelacı" diye anılan İyi Parti Siyasi İşler Başkanı Oktay Vural'ın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı eleştiri torbasına atması ülkücü camiayı şaşırttı.

Siyasete ara verdikten sonra seçim süreçlerinde görüş bildirmeyen, her hangi bir adaya destek vermeyen Oktay Vural, İyi Parti'nin son kurultayına gelmemesine rağmen Meral Akşener tarafından blok listeye yazılarak GİK üyesi yapıldı.

Bu süreçte de sessizliğini koruyan Vural, başkanlık divanına dahil edilerek İyi Parti Siyasi İşler Başkanı yapıldı.

Genel merkezde görev aldıktan sonra sesi duyulan Oktay Vural'ın ilk "ateş ettiği" isimlerden biri "eski" "ülküdaşı" Mansur Yavaş oldu.

"Ahde vefa"dan hareketle 31 Mart 2019 seçimlerinin ardından oğlunu "müdür" pozisyonunda Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde işe yerleştiren, bakanlık dönemindeki müsteşarını ve yakın çevresindeki isimleri de ABB'de işe başlatan Oktay Vural'ın Mansur Yavaş'la ilgili ifadeleri ülkücü camiayı şaşırttı.

Oktay Vural, Haber Global TV'deki programda CHP ve Ekrem İmamoğlu'nu eleştirirken torbaya Mansur Yavaş'ı da attı.

"Memleketi çok seviyorlarsa, 'söz konusu vatan, gerisi teferruat' diyorlarsa hodri meydan" diyen Vural, "Buyursunlar İyi Parti'nin adaylarını desteklesinler. Türkiye'yi önemsiyorsunuz madem bizim adaylarımızı destekleyin" diye konuştu.

"CHP'LİLER RABBENA HEP BANA"

CHP'lilerin "Rabbena hep bana" dediğini vurgulayan Vural, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'a ateş püskürdü.

Yavaş ve İmamoğlu'nun cumhurbaşkanı adayı olmaları için yapılan çağrılara kulak asmadıklarını söyleyen Oktay Vural, "Cumhurbaşkanlığına talip olmayana ne diyecekler CHP'liler? Kazanacak aday dediğimizde usul belirleyenler ne diyecek? CHP'liler de bunlara gülüp geçiyorlardır" diye konuştu.

"MECBUR MUYUZ?"

"Her parti kendi toplumsal tabanını güçlendirmeli" diyen Oktay Vural, İmamoğlu ve Yavaş için "Desteklemeye mecbur ve mahkum muyuz? Hodri meydan buyursunlar İyi Parti'nin adaylarını desteklesinler" dedi.

Vural, "Cumhurbaşkanı adayı olun dediğimizde talip olmadılar. Kazanacak aday dediğimiz zaman kazanacak adayı çıkartmak için usul belirlemeyenlere ne diyecekler acaba CHP'nin yöneticileri?.."

"İYİ Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'nın vizyonunu takip etmek mecburiyetinde mi? İyi Parti'nin 2019'daki fedakarlıkla 2023 yılında kazanması için her şeyi yaptıktan sonra ilelebet bu noktada devam etmesi mi gerekiyor?" ifadelerini kullandı.

VEKİLLER DE İKİLİ OYNAMAYA BAŞLADI

Erdoğan'a sahte anket sundular Erdoğan'a sahte anket sundular

Bir taraftan İyi Parti genel merkezinde tutunmaya çalışan Ankara'daki İyi Partili vekillerden bazıları, bir taraftan da ABB'ye şirinlik yarışına girdi.

GİK kararı olmadan başka bir partinin adayını desteklemenin ihraçla sonuçlanacağı bilindiği için şimdilik iki tarafa da farklı ifadelerle yakınlık gösteriliyor.

İyi Partili isimlerin, AKP'nin kazanma ihtimaline karşın iktidar partisiyle de temas halinde oldukları öğrenildi.