CiddiGazete- İyi Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümit Özlale, memleketinde gençlerle bir araya gelerek soruları cevapladı.

Tunç Soyer'in belediyedeki istihdam politikasıyla ilgili soruyu cevaplayan Özlale, çalışan sayısını yarı yarıya azaltacağını söyledi.

"PARTİSİNE BAKMADAN ATACAĞIZ"

İyi Parti'de 'divan' için geri sayım İyi Parti'de 'divan' için geri sayım

"İzmir CHP'nin kalesi değildir" diyen Özlale, "53 bin belediye çalışanı var. 53 bin kişinin yaptığı işi 25-26 bin kişi de yapabilir. Eğer İzmir'in kalesi ise benim adaylığımdan korkmamaları lazım. Ümit, sen çıktın oyları böleceksin dememesi lazım" diye konuştu.

"BANKAMATİK MEMURU VAR"

İyi Parti 27. Dönem Milletvekili Ayhan Erel'in "Keşke İzmir'i bir dönem iktidar partisine mensup bir belediye başkanı yönetse" sözlerine Ümit Özlale şöyle cevap verdi: "İyi bir belediyecilikle siz muhalefette olsanız bile İzmir'i yönetebilirsiniz. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde çok sayıda bankamatik memuru olduğunu düşünüyorum" demişti.

İZMİR BÜYÜKŞEHİR'DE İYİ PARTİLİ İSİMLERE DE KAPI AÇILDI

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, seçimi kazandıktan sonra Meral Akşener'in talebi üzerine İyi Partili Nihal Ağca'yı İztek A.Ş.'ye, Ersagun Yücel'i de İzdoğa A.Ş.'ye genel müdür olarak atamıştı.

İyi Partili her iki isim de 14 Mayıs seçimlerinden önce istifa ederek milletvekili adayı olmuştu.

Ersagun Yücel, kontenjandan yazılarak İstanbul Milletvekili seçildi, Adana'dan milletvekili adayı olan Nihal Ağça ise seçilememişti.