CiddiGazete- Azerbaycanlı milletvekili Ganire Paşayeva'nın yoğun bakıma alındığı açıklandı.

Bakü'deki Merkez Klinik Hastanesi'ne götürülen Paşayeva'nın yoğun bakımda gözetim altında tutulduğu bildirildi.

Azerbaycan'ın Tovuz şehrinden olan 45 yaşındaki Ganire Paşayeva, 7 yıl boyunca muhabirlik ve sunuculuk yaptı. 6 Kasım 2005'teki genel seçimlere bağımsız aday olarak katılan Paşayeva, Tovuz milletvekili olarak Azerbaycan Milli Meclisi'ne girdi.

Azerbaycan Milli Meclisi'nin 3'üncü, 4'üncü, 5'inci ve 6'ıncı dönem milletvekili olan Paşayeva, ayrıca Azerbaycan Milli Meclisi Kültür Komisyonu Başkanı olarak görev yapıyor.

ERŞAT SALİHİ'DEN GEÇMİŞ OLSUN MESAJI

Irak Türkmen Cephesi Kerkük Milletvekili Erşat Salihi, Paşayeva'nın yoğun bakıma alınmasının ardından şifa dileğinde bulundu. Salihi, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şöyle dedi:

"Çok değerli Ganire Pashayeva hanımefendinin yoğun bakıma kaldırıldığını öğrendik.

Türkmeneli'ye gelip bizlerle görüşen, Türkmeneli için kendi maaşını bağışlayan gerçek bir mücadeleci hanımefendidir. Kendisine yüce yaradandan şifalar diliyoruz."

GANİRE PAŞAYEVA KİMDİR?

Ganire Paşayeva, 24 Mart 1975'te Azerbaycan'ın Tovuz rayonundaki Düz Kırıklı kentinde dünyaya geldi. İlk ve orta öğreniminin ardından Azerbaycan Tıp Üniversitesi Pediatri Bölümü'nü ve Bakü Devlet Üniversitesi Uluslararası Hukuk Bölümü'nü bitirdi.

1998 yılında ANS televizyonunda muhabir olarak çalışmaya başladı; 2005 yılında Haydar Aliyev Vakfı'nın halkla ilişkiler bölüm başkanı oldu.

İsrail'den Türkiye'ye yaptırım planı İsrail'den Türkiye'ye yaptırım planı

6 Kasım 2005'teki genel seçimlere bağımsız aday olarak katıldı ve Tovuz milletvekili olarak Azerbaycan Millî Meclisi'ne girdi. Millî Meclis'teki Uluslararası ve Parlamentolar Arası İlişkiler Daimi Komisyonu'nun üyesi olan Ganire Paşayeva, aynı zamanda Azerbaycan-Gürcistan Parlamentolar Arası Çalışma Grubu'nun başkanı ve Azerbaycan-Türkiye, Azerbaycan-Hindistan ve Azerbaycan-Japonya Parlamentolar Arası Çalışma Grupları'nın üyesidir. Ganire Paşayeva, Avrupa Konseyi Parlamenter Asamblesi'nde Azerbaycan Cumhuriyeti'ni temsil eden kurulun da üyesidir.

Paşayeva, Rusça ve İngilizce bilmektedir.

Astana Yayınları tarafından yayımlanmış "Aşk Başka" adlı bir şiir kitabı bulunmaktadır.

7 Ocak 2017'den itibaren Dünya Alpagut Federasyonu As Başkanı olarak da görev yapmaktadır.