CiddiGazete- Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Ulusal Kanal'da yayınlanan ‘Çıkış Yolu’ programına konuk oldu.

Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) gündemindeki Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) kapatılması istemiyle açılan dava sürecini değerlendiren Doğu Perinçek, AYM Başkanı Zühtü Arslan’ı eleştirdi.

‘HAYRETLE KARŞILADIM’

Arslan’ın son dönemde ağır iş yüklerinin olduğunu söyleyerek HDP ile ilgili sürecin uzayabileceğini ifade etmesine tepki gösteren Perinçek, “Sayın Zühtü Arslan’ın sözlerini bir hukukçu olarak hayretle karşıladım. Mehmetçiğin kanı bir sürü işlerle karşılaştırılır mı? Önüne geldiği an, ‘Bütün davaların önüne HDP davasını alıyoruz’ der” diye konuştu.

KAMPANYA BAŞLATTI

Arslan’ın açıklama ve tutumlarıyla kapatma davasında oyunu belli ettiğini ileri süren Perinçek, “Bir kampanya açıyorum şu anda. ‘AYM Başkanı istifa’ kampanyası açıyorum. Türk milleti Mehmetçiğin, polisimizin yanındadır. Mehmetçiğin yanında olurlarsa Türk hukukunu uygular” dedi.

‘PKK TERÖRİZMİNE FERMAN’

Perinçek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Adil karar vermeyeceği, Mehmetçikten, Türk milleti adına hüküm kuramayacağı anlaşılmıştır AYM Başkanı’nın. Derhal o kürsüyü terk etmelidir. Eğer HDP kapatılmazsa teröristler fermanlı hale gelir. O zaman terörist AYM kararını alır her yerde önümüze koyar. AYM de eğer HDP’yi kapatmazsa PKK terörizmine ferman vermiş olur. Onun her türlü terör faaliyetini yasallaştırmış olur. Buradan Türk milletine, Türk adaletine sesleniyorum, bunu kabul edemeyiz.”

CHP, İYİ PARTİ, HDP

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, CHP, İYİ Parti, HDP ile ilgili şu görüşleri ileri sürdü:

“(ABD Başkanı) Biden’in en beğendiği lider, gördüğüm kadarıyla Meral Akşener. Çünkü ABD’ye en sadık, en bağlı, doğrudan bağlı. Sahneye sürüldü, MHP’yi böldü. MHP’nin içinden alıp bir grubu HDP’nin yanına koyabilir misiniz? Koyamazsınız ama CHP’nin yanına koyarak HDP’nin de yanına koymuş olursunuz. İYİ Parti, CHP, HDP aynı cephede.”