CiddiGazete- Meral Akşener, İyi Parti Genel Merkezi'nde; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Sayın Ali Babacan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nu ağırladı.

"Altılı masa"nın beşinci toplantısı, daha öncekilerin aksine erken bir saatte gerçekleşti. Genel başkanlar, ilk 4 buluşmayı saat 19.00'da başlatıp, geç saatlere kadar görüş alışverişinde bulundu. Akşener'in ev sahipliğindeki buluşma saat 14.00'te başladı.

YETKİLERİ MASAYA YATIRILDI

Cumhurbaşkanı adayının ismini konuşmama kararı alan 6 genel başkan, bu toplantıda Cumhurbaşkanının geçiş süreci sonrasındaki yetkilerini ele aldı.

Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'e geçişte Anayasa'nın değişecek maddeleri konuşuldu. Altı partiden genel başkan yardımcıları tarafından yürütülen, "Anayasal ve Yasal Reformlar Komisyonu"nun çalışması değerlendirildi. Komisyonun önerdiği yasama ve yargı bağımsızlığı için Anayasa'da yapılacak değişiklik önerileri konuşuldu. Başbakanlık makamının yeniden ihdas edilmesi, Bakanlar Kurulu ile HSK'nın yeni sistemdeki yeri ele alındı.

EKONOMİ KRİZ DEĞERLENDİRİLDİ

Beşinci buluşmada siyasi konuların yanı sıra, yaşanan ekonomik kriz de gündeme geldi. Yüksek enflasyon, arka arkaya gelen zamlar ile vatandaşın yaşadığı ekonomik zorlukları değerlendiren genel başkanlar, yeni döneme ilişkin çözüm önerilerini dile getirdiler.

SON TOPLANTI AĞUSTOSTA

Altı genel başkan, son olarak 29 Mayıs'ta Ahmet Davutoğlu'nun ev sahipliğinde 4. kez bir araya gelmişti. Bugün yapılan toplantıdan sonra 6. ve son buluşma Ağustos ayı içinde Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.

YEMEKLERİ EV HANIMLARI HAZIRLADI

Toplantıda ikram edilen yemekler, "ev hanımları" tarafından yapıldı. Akşener'in isteğiyle Ankara'nın çeşitli ilçelerinden ev ekonomisine katkı sunan kadınların yaptığı şu menü ikram edildi: Tarhana çorbası, zeytinyağlı barbunya, zeytinyağlı sarma, su böreği, yoğurtlu tarator, balık lokum, gavurdağı salata, bulgur pilavı, kuzu güveç, meyve tabağı, dondurma, Gaziantep ve Beypazarı Baklavası.