Birecik’te iki dönemdir Belediye Başkanı olarak görev yapan AKP’li Faruk Pınarbaşı, geçen yıl vefat eden AKP Gaziantep Milletvekili Abdülkadir Yüksel'in mevlidine katılan ilçe başkanından istifa etmesini istedi. Olumsuz cevap alınca da silahını çekerek ilçe başkanın üzerine yürüdü.

İLÇE BAŞKANINA SİLAH ÇEKTİ

İddialara göre, Belediye Başkanı Pınarbaşı henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı Özbakan'ın ilçe başkanlığı görevinden istifa etmesini istiyor. Özbakan'ın buna olumsuz cevap vermesine sinirlenen belediye başkanı bu kez elini beline atarak silahını çekiyor.

ZOR SAKİNLEŞTİRDİLER

Pınarbaşı, ilçe başkanının üzerine elindeki silahla yürürken araya İlçe Başkan Yardımcısı Salih Mermertaş giriyor ve yerine oturtuyor. Olaylar yaşanırken şoka girdiği anlaşılan İlçe Başkanı Mehmet Özbakan'ın yerinden kıpırdamadığı gözleniyor.

Hızını alamayan Belediye Başkanı Pınarbaşı, bu kez araya girerek kendisine engel olmaya çalışan Mermertaş’ın da üzerine yürüyerek tokatlıyor.

SEN MİSİN MEVLİDE GİDEN

Olayın nedeninin ise geçen yıl vefat eden, AKP Gaziantep eski milletvekili Abdülkadir Yüksel’in ölümünün birinci yılında okutulan mevlit olduğu ortaya çıktı.

Geçmişte Birecik Belediye Başkanlığı da yapan merhum Yüksel için camide okutulan mevlide çok sayıda kişinin yanı sıra AKP Birecik İlçe Başkanı Mehmet Özbakan’ın da katıldığı, tartışmanın da bu yüzden çıktığı iddia edildi.