CiddiGazete- Türk Devletleri Teşkilatı 12. Aksakallar Konseyi, AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım başkanlığında İstanbul’da toplandı.

Binali Yıldırım, Twitter hesabından paylaştığı mesajda, “Türk Devletleri Teşkilatı 12. Aksakallar Konseyi Toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Aksakallar Konseyi Başkanı olarak Türk Dünyasının dört bir yanından kadim dostlarım ve kardeşlerimle İstanbul’da buluşmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum” ifadelerini paylaştı.

Düzenlenen konseye Türk Devletleri Teşkilatı üye ülkelerinden temsilciler olarak Türk Devletleri Teşkilatı Genel Sekreteri Baghdad Amreyev, Azerbaycan Aksakalı Hasan Hasanov, Kazakistan Aksakalı İkram Adyrbek, Kırgızistan Aksakalı Medetkhan Sehrimkulov ile Özbekistan Aksakalı Bakhtiyor Sayfullayev katıldı.

Konseye ilk kez başkan olarak katılan Binali Yıldırım, açılış konuşmasında, “Türk devletleri arasındaki ilişkileri geliştirmek, ekonomik, sosyal, kültürel alanlarda katkı sağlamak için yoğun bir çalışma içerisinde olacağız" dedi.