CİDDİGAZETE

Seçim çalışmaları kapsamında İstanbul’a gelen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP İstanbul İl Teşkilatı mensupları tarafından Çamlıca gişelerinde karşılandı. Karşılamaya MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın ile İstanbul ve çeşitli illerden yöneticiler ve partililer katıldı. Bahçeli, kendisini karşılayan partililer ile tek tek selamlaşarak el sıkıştı. Bahçeli, karşılamanın ardından ziyaret edeceği İstanbul İl Teşkilatına hareket etti.

YARIN MUHTARLARLA BULUŞACAK

Program kapsamında ilk ziyaretini Türkgün Gazetesi ve Bengütürk TV'ye yapan Bahçeli, yarın da muhtarlarla düzenlenecek kahvaltıya katılacak. Devlet Bahçeli, akşam saatlerinde ise sivil toplum kuruluşları, meslek odaları ve iş dünyası temsilcileriyle buluşacak. Bahçeli, pazar günü de hemşehri dernekleri üyeleriyle bir araya gelecek.

"MİTİLİ İSTANBUL'A ATACAĞIM DEMİŞTİ"

Devlet Bahçeli, İstanbul seçimleri ile ilgili yaptığı açıklamada, "Elbette YSK’nın vereceği karara saygımız olacaktır. Bu kararın da maşeri vicdana uygun olacağı inancındayız. Beklediğimiz gibi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile Maltepe ve Büyükçekmece Belediye Başkanlığı seçimleri tekrarlanırsa, ki hukuken ve ahlaken olması gereken de budur, o zaman seçim gününe kadar İstanbul’da bulunacağım, karargahımızı İstanbul’da kuracağım. Yani İstanbul’a mitili atacağım" dedi.

Bahçeli'nin açıklamasında kullandığı "mitili atmak" ifadesi pek çok kullanıcı tarafından aratıldı. Peki mitili, mitili atmak ne anlama geliyor? TDK'ya göre, "Bir yere yapışıp kalmak, kurulmak, kalkmamak" anlamına geliyor.