CiddiGazete- Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, 2 haftalık aranın ardından Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, bugün Beştepe’de toplanacak.

Toplantıda iç ve dış gelişmeler, ekonomik gidişat, terörle mücadele ve yaklaşan Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılıp çıkarılmayacağı ele alınacak.

DIŞ POLİTİKA

Hürriyet’in aktardığına göre toplantıdaki başlıca dış politika konuları şöyle:

Rusya-Ukrayna savaşındaki son durum, İstanbul’daki müzakere sürecinin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy zirvesine taşınması için yürütülen diplomatik çabalar, Ukrayna'daki Türk ticaret gemilerinin durumu ve bölgeye yönelik insani yardımlar, İsrail'in Filistin topraklarına yönelik müdahaleleri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın saldırıların son bulması için bölge liderleri ve uluslararası kuruluşların temsilcileri ile yürüttüğü diplomatik temaslar.

TERÖRLE MÜCADELE

Kabinede hem yurt içinde hem de Irak ve Suriye'nin kuzeyinde yürütülen terörle mücadele operasyonları da değerlendirilecek.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Pençe-Kilit operasyonunun son durumu hakkında kabine üyelerine bilgi verecek.

RAMAZAN BAYRAMI

Ekonomik gelişmelerin de ele alınacağı toplantının bir diğer gündem maddesi yaklaşan Ramazan Bayramı olacak.

Arefe günü 1 Mayıs Pazar, Ramazan Bayramı’nın ilk günü 2 Mayıs Pazartesi, son günü ise 4 Mayıs Çarşamba olacak.

Bayram tatilinin perşembe ve cuma günlerinin de dahil edilerek 9 güne çıkarılmasına yönelik taleplerin de toplantıda değerlendirilmesi bekleniyor.

Tatilin 9 güne çıkarılmasına karar verilirse 5 Mayıs Perşembe ve 6 Mayıs Cuma günleri resmi veya idari tatil ilan edilecek.