CiddiGazete- Area Araştırma, “Türkiye Siyasi Gündem Araştırması”nın Ekim 2021 sonuçlarını açıkladı.

Araştırmada yer alan, “Bugün milletvekili seçimi olsa hangi partiye oy verirsiniz” sorusuna katılımcıların yüzde 29.4’ü AKP, yüzde 23.5’i CHP, yüzde 10.8’i İYİ Parti, yüzde 7.5’i MHP ve yüzde 7.4’ü HDP cevabını verirken kararsızların oranı yüzde 15.2 oldu.

YÖNETİM SİSTEMİ REFERANDUMU

Türkiye’nin yönetim sisteminin “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” olması gerektiğini belirtenlerin oranı yüzde 51,1 iken, “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi” olmasını belirtenlerin oranı yüzde 33 oldu. “Kararsız/ sandığa gitmem” diyenlerin oranı ise yüzde 15,9 olarak belirlendi.

‘ERDOĞAN’A OY VERİR MİSİNİZ?'

“Önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçiminde Recep Tayyip Erdoğan’a oy verme davranışınız nasıl olur” sorusuna, “Oy vermem” diyenlerin oranı yüzde 50.1, “Oy veririm” diyenlerin oranı yüzde 31.3 olurken kararsız kalanların oranı ise yüzde 18.6 oldu.

İşte araştırmada katılımcılara yöneltilen diğer sorular ve cevapları:

TÜRKİYE SİYASİ GÜNDEM ARAŞTIRMASI EKİM-2021

Siyasi partilerin seçmen desteği, hükümet ve diğer siyasi partilerle ilgili kanaatler ve ekim ayı gündem konularıyla ilgili kanaatleri tespit edildiği araştırmada, ‘Seçmenin siyasi tercihleri ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’, ‘Hükümetin performansı ve ekonomi yönetimi ile ilgili kanaatler’, ‘Ekim ayı gündem konuları’ ele alındı.

İstanbul, Tekirdağ, Balıkesir, İzmir, Manisa, Aydın, Bursa, Kocaeli, Ankara, Konya, Antalya, Adana, Hatay, Kayseri, Kırıkkale, Samsun, Zonguldak, Trabzon, Erzurum, Ağrı, Malatya, Van, Gaziantep, Diyarbakır ve Mardin olmak üzere toplam 26 ilde, 28-31 Ekim 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilen araştırmada 18 yaş ve üzeri 1.580 kişi ile görüşüldü.