CiddiGazete- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başkent Millet Bahçesi’nde Yerel Yönetimler Gençlik Festivali’ne katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan burada yaptığı konuşmada, 2023 seçimlerinde 6 milyondan fazla gencin ilk defa oy kullanacağını belirterek, “Gençlerimizin hayalleri, beklentileri, düşünceleri, tespit ve teklifleri bizim için hayati önemdedir. Önümüzdeki seçimlerin kilidi şu veya bu parti değil gençlerimizdir. Bizim ihtiyacımız olan Z kuşağı, Y kuşağı değil, TEKNOFEST kuşağıdır. Biz gençleri harflerle kuşaklara bölmüyoruz. A’sından Z’sine hepsini de kucaklayacak eserlerle, hizmetlerle, çalışmalarla bütünleşiyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, havacılık, teknoloji ve uzay teknolojisi festivali olan TEKNOFEST'te damadı Selçuk Bayraktar ve kızı Sümeyye Erdoğan Bayraktar ile birlikte.

AKŞENER’E KÜFÜR ELEŞTİRİSİ

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in geçen hafta TBMM Grup Toplantısı’nda kullandığı dili de eleştirdi.

Erdoğan şunları söyledi:

“Şu İYİ Parti’nin başındaki kadın, kardeşlerim, bu kadın nasıl küfrediyor? Beni bağışlayın, söyleyeceğim, parlamento çatısı altında, yavşaklar diyecek kadar ileri giden bir kadın. Bunda ne edep var ne adap var. Başkanı bu şekilde küfrederse, onun milletvekili ondan farklı olur mu? Üzüm üzüme baka baka kararır. Sen bir kadınsın ya. Bir kadın nasıl oluyor da bu şekilde küfür ediyor? Bunların suyu kaynadı ama bunların suyunu tam manasıyla kaynatmaya var mıyız? 2023’e hazır mıyız?

AKŞENER NE DEMİŞTİ?

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Bingöl'de esnafı ziyaret ettiği sırada tepkisini dile getiren şehit yakınına küfretmişti.

Meral Akşener, geçen haftaki TBMM Grup toplantısında bu konuya ilişkin şunları söylemişti:

“Lütfü Bey bir hata yaptı. Ancak kendisi yaptığı hata karşısında olgunluk gösterdi önce çıktı özür diledi sonrasında ise gereğini yapıp grup başkanvekilliğinden istifa etti.

Her dükkanın içinde A Haber’inize provokasyon yaptırabilirsiniz. Her dükkanın kapısında porno sitesi gezenlere, oralarda yavşak yavşak konuşanlara, yazı yazanlara provokasyon yaptırabilirsiniz. Yaptırın kardeşim. Sizden korkan sizin gibi olsun. Biz gezmeye, milletimizi dinlemeye devam edeceğiz.”