CiddiGazete- Türkiye Büyük Millet Meclis'inde Saadet Partisi eski Genel Başkanı Recai Kutan ile karşılaştık.

Recai Kutan'a, "Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'na rağmen, Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Oğuzhan Asiltürk ile Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan görüştü. Aralarında siyasi bir yakınlaşma oldu. Bu yakınlaşmayı nasıl değerlendiriyorsunuz" sorusunu yönelttim.

Kutan, "Recep Tayyip Erdoğan Bey ile Oğuzhan Asiltürk her zaman yakındılar" diyerek, imalı bir cevap verdi. Ben, "Ama efendim, bu yakınlaşmanın siyasi sonuçları var" diyerek sorumda ısrar edince de, "Biliyorsunuz ben, Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi Genel Başkanlığını yürütüyorum. Burada Refah Partisi'nden, Saadet Partisi'den, AK Parti'den arkadaşlarımız var. Buraya siyaset sokmuyoruz. Bu nedenle de siyasi bir değerlendirmede bulunmuyorum" diye konuştu.

Araya giren Recai Kutan'ın oğlu İsmail Kutan, "Babam Recai Kutan, Oğuzhan Asiltürk ve Temel Karamollaoğlu gençliklerinde ortak bir mühendislik şirketi kurmuşlar. Bu nedenle birbirlerine ortak diye hitap ederler. Babam ortaklarının arasına girip siyasi bir değerlendirme yapmak istemiyor. Bunun için böyle cevap verdi" diyerek konuşmayı sonlandırdı.

Ben kısa ama bu imalı cevaplardan, Recai Kutan'ın, Oğuzhan Asiltürk-Recep Tayyip Erdoğan yakınlaşmasına sıcak bakmadığını hissettim. Sanıyorum ortaklıkları bozuldu.

Yine sanıyorum, Kutan, "Onlar hep yakındılar" derken de dönemin Refah Partisi Genel Sekreteri Oğuzhan Asiltürk'ün, Recep Tayyip Erdoğan'ın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için ısrar etmesine ve bunda sonuç almasına atıfta bulundu.

Bu arada, Recai Kutan'ın ilerlemiş yaşına rağmen, iyi bir sağlığa ve pırıl pırıl bir hafızaya sahip olduğunu gözlemlediğimi de sözlerime eklemek isterim.

Çınar Coşkunserçe