CİDDİGAZETE

İYİ Parti Strateji, İletişim, Propaganda ve Tanıtımlardan Sorumlu Genel başkan Yardımcısı Ümit Özdağ, Başkanlık Divanı'ndaki görevinden istifa etti.

Ciddigazete, 3 Şubat tarihinde duyurduğu haberde, Ümit Özdağ'ın 31 Mart'taki seçimlerden hemen sonra Başkanlık Divanı'ndan ayrılacağını kamuoyuna bildirmişti.

İYİ Parti milletvekilliğinden istifa etmeyen Prof. Dr. Özdağ, sadece başkanlık divanındaki görevinden ayrıldı.

Özdağ, yerel seçimlerde sadece Gaziantep ve İstanbul Fatih'te parti çalışmalarına katıldı.

Beklenen istifayla ilgili İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı bir açıklama yayınladı.

PAÇACI'NIN AÇIKLAMASI ŞÖYLE:

"Partimizin kurulduğu günden bu yana, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Prof. Dr. Sayın Ümit Özdağ, bugün itibarıyla, bu görevinden ayrılmıştır.

Sayın Özdağ bu kararı, Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener ile geçtiğimiz ay yaptığı istişarenin ardından, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki çalışmalara yoğunlaşmak üzere almıştır.

Aziz Milletimizin bilgisine sunarız."

İŞTE İSTİFANIN PERDE ARKASI

Prof. Dr. Ümit Özdağ'ın istifa kararının arkasında, İYİ Parti'nin yerel seçimlerde aldığı sonuçların etkili olmadığı ortaya çıktı.

İYİ Parti yerel seçimlere hazırlanırken Strateji, İletişim, Propaganda ve Tanıtımlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ, genel başkan Meral Akşener ve genel başkan yardımcıları Koray Aydın ile Dursun Müsavat Dervişoğlu tarafından by-pass edildi.

Şubat ayının başında Koray Aydın ile birlikte Dursun Müsavat Dervişoğlu, Ümit Özdağ'ın İYİ Parti genel merkezindeki makam odasına gelerek, partinin strateji, iletişim, propaganda ve tanıtımlarının, MHP'deki kaset skandallarından tanınan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı'nın kızı Banu Paçacı tarafından yönetileceğini bildirdi.

Cihan Paçacı'nın kızı Banu Paçacı, kurduğu reklam ajansıyla, İYİ Parti'nin 31 Mart seçimleriyle ilgili propaganda sürecini yönetti. İYİ Parti, 31 Mart seçimlerinde hiç bir ilde belediye başkanlığı kazanamadı.

MERAL AKŞENER'LE GÖRÜŞTÜ

Bunun üzerine; alanında Türkiye'nin en başarılı isimlerinden olan Prof. Dr. Ümit Özdağ, parti tüzüğünde belirli görev tanımında etkisiz kaldığını belirterek, istifa edeceğini söyledi.

Genel başkan Meral Akşener'le görüşen Ümit Özdağ, görev ve sorumluluklarını yerine getiremediğini belirtti. İYİ Parti'de kurumsal kimlik ve parti tüzüğünden çok uzak bir yönetim anlayışı olduğunu ifade eden Özdağ, dilerse hemen, dilerse 31 Mart seçimlerinden sonra Başkanlık Divanı'ndan ayrılabileceğini ifade etti.

Seçimlere yaklaşık iki ay kala istifasının parti tabanında rahatsızlığa yol açacağını belirten Meral Akşener, Ümit Özdağ'dan 31 Mart'a kadar kağıt üzerinde görevde kalmasını istedi.

Akşener'in ricasını kabul eden Özdağ, genel merkezdeki odasını boşalttı, parti çalışmalarına katılmayacağını duyurdu ve 31 Mart seçimlerinin geçmesini bekledi.

Seçimlerin geride kalmasıyla Ümit Özdağ, genel başkan yardımcılığı görevinden ayrıldı.

Ümit Özdağ, TBMM'de İYİ Parti İstanbul Milletvekili olarak siyasi yaşamına ve akademik çalışmalarına devam edecek.