CiddiGazete- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile TBMM'de düzenlenen 23 Nisan resepsiyonunda bir araya geldi.

23 Nisan resepsiyonunda gazetecilere konuşan Özgür Özel "Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı dinlemeden yeni anayasa kapısını kapatmam. Birbirimizi dinleyeceğiz anlayacağız, yerel seçim sonuçlarına yönelik saygılı bir dil bekleriz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise resepsiyon salonuna girişinde gazetecilerin randevuyla ilgili sorularına, "En kısa sürede görüşeceğiz. Bu işler öyle ayaküstü olmaz" diye cevap verdi.

EN KISA SÜRE GÖRÜŞTÜLER!

Oturma düzeni tartışması Oturma düzeni tartışması

Öte yanda AKP Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i TBMM'de resepsiyonun yapıldığı tören salonunun bitişiğindeki mermerli salonda çay içmeye davet ettiklerini söyledi. Böylece Erdoğan ile Özel arasında ilk görüşme gerçekleşmiş oldu. Görüşme yaklaşık 15 dakika sürdü.

Temas 23N1ÖZGÜR ÖZEL GÖRÜŞMEYİ ANLATTI

TBMM'de Erdoğan'la görüşmesine ilişkin basın mensuplarına bilgi veren Özgür Özel şunları söyledi:

- Sayın Cumhurbaşkanımıza yapacağım ziyaret öncesinde benim sormam gerekenler vardı. Onları sordum. O tabii Sayın Cumhurbaşkanı'yla aramızda.

- Partimizin önceki genel başkanlarıyla bu ziyaret öncesi kısa görüşmelerim olacak ve devamında da randevuyu talep edeceğiz.

- Çünkü bu daha önce de söyledim, bir nezaket görüşmesi değil. O görüşmeyi bayramda telefonda yaptık.

- Bu her iki tarafın da önem atfettiği bir çalışma ziyareti diyebiliriz, her ikimizin de gündemleri var. O gündemleri takip edeceğiz görüşmede.

- Randevuyu talep ettikten sonra, randevu netleşirken görüşmenin içeriğine, yürütülmesine yönelik olarak da devlet geleneklerine uygun, siyasi kültürümüze uygun bir şekilde belki kısa bir ön müzakere yapar arkadaşlar.