CiddiGazete/ 2024-2028 döneminde ticari amaçlı su ürünleri avcılığında geçerli olacak düzenlemeler için Tarım ve Orman Bakanlığı'nda gerçekleştirilen istişare toplantısında 4 bin 272 görüş alındı.

Balıkçılık İstişare Toplantısı'nda dile getirilen bir uygulama özellikle küçük teknelerle balıkçılık yapan denizcilerin büyük tepkisine neden oldu.

Hem küçük tekne sahiplerini zor durumda bırakacak, hem de vatandaşın en az 3 katı fiyatla balık yemesine yol açacak öneri sadece "rant lobisi"nin yüzünü güldürecek.

İzmit Karamürsel'de balıkçılık yapan Ersin Özyılmaz, istişare toplantısında dile getirilen uygulamaya tepki göstererek, "Balığın fahiş fiyatla satılabilmesi için oynanan ayak oyununu açıklıyorum" diyerek bir metin paylaştı.

"Küçük ölçekli balıkçıların kullanmış olduğu, 'hamsi alamanası ağı'na çeşitli yasaklamalar getirmek suretiyle milletimizin uygun fiyattan hamsi balığını satın alma ihtimali ortadan kalkacak" diyen Ersin Özyılmaz'ın açıklaması şöyle:

- Binlerce ailenin ekmeği ile oynayıp, yüzbinlerce insanın temel gıda maddelerinden balığın fahiş fiyatla satılabilmesi için oynanan ayak oyununu açıklıyorum:

- Ülkemizin en büyük sorunu olan enflasyonu devletin gücünü kullanarak yükseltmeye çalışan rant lobileri

şimdilerde hamsi balığına gözü dikmiştir.

- Dört yılda bir hazırlanan, yeni yasak ve kuralların belirlendiği, balıkçılık sirküleri hazırlığına başlanmıştır.

- Tarım ve Orman Bakanlığı'nda katıldığımız toplantıda küçük ölçekli balıkçıyı tamamen bitirmek ve hamsi stokçularının yolunu açabilmek için "sehven" konulduğunu düşünmek istediğimiz ülkemiz, milletimiz ve enflasyonla mücadelemize karşı hazırlanmış maddeler bulunmaktadır.

- Küçük ölçekli balıkçıların kullanmış olduğu, "hamsi alamanası ağı"na çeşitli yasaklamalar getirmek suretiyle milletimizin uygun fiyattan hamsi balığını satın alma ihtimali ortadan kalkacak, meydan stokçulara kalmak suretiyle kasasını 600/700 TL bandında taze olarak satın aldığımız hamsi balığını şu anda olduğu gibi buzhaneden şoklanmış biçimde 900/1000/1200 bandında alacağız.

- Ülkemizin en büyük düşmanlarından olan stok yapmak suretiyle rantçılık yapan, ekonomimizi bozup devlet ve millet düşmanlığı yapan güruh, maalesef devletin içine sızmak suretiyle, kirli emellerini gerçekleştirmek üzere hareket etmektedir.

- Tarım ve Ormancılık Bakanımız Sayın İbrahim Yumaklı Bey'den bu konuyu acilen incelemesini, konu ile alakalı olan küçük balıkçıları dinlemesini, ilgili avcılık modelinin eskiden olduğu gibi kalmasını, her hangi bir kısıtlamanın yapılmamasını, Türk milleti adına rica ediyoruz.

- Türkiye'de bulunan tüketici örgütleri, Türkiye'de bulunan nak arayacılar, TBMM üyeleri;

- Bu konu direkt olarak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını ilgilendirmektedir.

- Bu sıkıntılı günlerde 100 TL bandında günlük hamsi balığı alabilmesi gereken vatandaşlarımız yeni sirkülerin belirtildiği gibi çıkması durumunda 6 aylık, 1 yıllık şoklanmış hamsi balığını 250/300 TL bandında alabilecektir.

Garanti BBVA'dan satış açıklaması Garanti BBVA'dan satış açıklaması

- Küçük ölçekli balıkçılara ve cebinizden çalınmak istenen paranıza sahip çıkınız.