Huzurevinde dedelerin kavgası: 2 ölü Huzurevinde dedelerin kavgası: 2 ölü

CiddiGazete- Gazete Oksijen yazarı Mine Şenocaklı, son dönemde ciddi şekilde artan şiddet ve cinayet olaylarının sebeplerini ele aldığı yazısında, Umut Vakfı'nın Türkiye'de 4 milyon ruhsatlı, 36 milyon da ruhsatsız silah olduğuna yönelik raporuna dikkat çekti.

Şenocaklı, 2023 yılının ilk yedi ayında silahlı şiddet olaylarında bin 200 kişinin öldüğüne vurgu yaptı.

Şenocaklı, Kadıköy'de gittiği bir kafede konuyu ele aldığı vatandaşların düşüncelerini ve deneyimlerini aktardı.

Mine Şenocaklı'nın aktardığına göre 24 yaşındaki inşaat mühendisi Musa Tekin, artan şiddet olayları hakkında şunları söyledi:

"Toplumda refah seviyesi düştükçe, öfke kontrolü seviyesi de düşüyor. İnsanların birbirlerine tahammülü, sevgisi, saygısı azalıyor. Aslında kendilerine de saygıları azalıyor. Son birkaç yıldır insanlar pek çok travmayla karşı karşıya kaldı. 15 Temmuz, pandemi, deprem, ekonomik kriz... Bu yüzden de 'Artık kaybedecek bir şeyim yok' gibi yaşıyorlar. Haklılar da, karın tokluğuna çalışıyor ve günü kurtarmaya bakıyorlar."

29 yaşındaki mağaza müdürü Aycan Erhan da görüşünü şöyle dile getirdi:

"Son dönemde mağazaya gelen müşteriler daha sinirli. Çünkü fiyatlar eskisine göre daha sık güncelleniyor. Birebir tepkilere doğrudan biz maruz kalıyoruz. Sanki bu zamların karar mekanizması bizmişiz gibi... Enflasyon bu kadar yüksek değilken, insanlar daha az sinirliydi. Şimdi 'Bu fiyatlar niye böyle?' diye başlıyorlar söylenmeye. Gün içinde o kadar yoruluyorum ki bu diyaloglardan, o görev tanımından kurtulduğum anda, ben de mutsuz ve tahammülsüz o insanlar gibi oluyorum."