CiddiGazete- Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın babası Erol Erkan'a ilişkin iddialar kamuoyunda tartışılmaya devam ederken, Erkan Ailesi ile ilgili yeni kulis bilgilerine ulaştı.

DW Türkçe'ye konuşan bir banka yetkilisi, Ankara'daki TCMB Sosyal Tesisi'nin Hafize Gaye Erkan'ın talimatıyla tadilat yapılacağı bahanesiyle kapatıldığını, burada görev yapan aşçı ve garsonların tamamen Başkan ve ailesi emrine tahsis edildiğini iddia etti.

Tesisin zaten salgın döneminde kapsamlı bir tadilattan geçirilip yenilendiği ve banka çalışanları ile emeklilerine hizmet verdiğini anlatan yetkili, "Buranın kapatılmasının asıl sebebi burada görev yapan aşçı ve garsonların tamamen başkan ve ailesi emrine tahsis edilmesidir" ifadelerini kullandı.

"PERSONELE KAPATIP AİLESİN AÇILDI"

TCMB yetkilisinin iddiasına göre başkan Erkan ve ailesi ayrıca 2023 yılında deprem nedeniyle personele kapatılmış olan İzmir Özdere'deki kampı da özel olarak kullanıyor. Yetkili, burada görev yapan aşçı ve garsonlardan bazılarını da zorla İstanbul ve Ankara'da görevlendirdiklerini öne sürüyor.

TCMB yetkilisinin aktardığı iddialara göre Merkez Bankası Başkanı'nın sadece babası değil, annesi Gamze Erkan da çocukla ilgilenme amacıyla genellikle bankada bulunuyor ve yetkisi olmadığı halde banka çalışanlarına talimat veriyor.

Yetkili, Hafize Gaye Erkan'ın babası Erol Erkan'a makam aracı ve makam odası tahsis edildiği bilgisinin de doğru olduğunu belirterek "Bankada hiçbir resmi görevi olmamasına rağmen başkan Hafize Gaye Erkan'ın babası Erol Erkan, bankanın özel kalem, Destek Hizmetleri ve İnsan Kaynakları başta olmak üzere birçok idari biriminin işlerine karışmakta, bu birimlerin başındaki kişilerden bilgi almakta ve bunlara doğrudan talimat vermektedir.

Özellikle başkanlık katında çalışan aşçı, garson ve temizlik görevlilerine ağır psikolojik şiddet ve mobbing uygulanmaktadır" diye konuştu.

"BAŞKAN YARDIMCILARI GÖRMEZDEN GELİYOR"

Erzincan depremle sallandı Erzincan depremle sallandı

Başkanlık katında çalışan personelin aile bütünlükleri hiçe sayılarak sürekli İstanbul ve Ankara arasında görev değişiklikleri yapıldığını, çalışanların keyfi olarak sabah saatlerine kadar bankada tutularak fazla mesai yaptırıldığını aktaran yetkili, "Başkanın çocuğu, annesi ve babası için ayrı ayrı ve farklı zamanlarda bankada özel yemekler hazırlanmaktadır. Başkan Erkan'ın annesi de çocukla ilgilenme amacıyla genellikle bankadadır ve o da banka çalışanlarına talimat vermektedir. Tüm bu gayri hukuki uygulamalara, bu birimlerin bağlı olduğu başkan yardımcıları ses çıkarmamakta, görmezden gelmektedir" dedi.