CiddiGazete- AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, katıldığı canlı yayınında gündeme ilişkin soruları cevapladı.

Ömer Çelik, "Artık seçim 14 Mayıs’ta diyebilir miyiz?" sorusuna "Artık kesinleşti" diye cevap verdi.

Seçime ilişkin, "Meclis'ten karar alınması için muhalefetle bir görüşme yapılır mı, yoksa bu kararı Cumhurbaşkanı mı verecek?" sorusunu ise Çelik, şöyle cevapladı:

"Türkiye demokratik tecrübeye sahip bir ülke. Küçük bir güncelleme yapılıyor. Bu erken seçim anlamına da gelmez. O zamanki seyahat yoğunluğu, vatandaşlarımızın yurt içindeki hareketliliği dikkate alınarak bunun herhangi mesele edilmeden Meclis’ten çözülmesi halinde zaten sorun çözülür. Çözülmezse Cumhurbaşkanımız yetkisini kullanır."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim tarihine ilişkin gereken işareti verdiğini belirten Çelik, Türkiye'nin büyük bir tecrübeyle, olgunlukla ve sakinlikle bu seçimi gerçekleştirebilecek yetkiye sahip olduğunu ifade etti.

Çelik, Sinan Ateş cinayetine ilişkin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "torbacılara öldürttüğünüz Sinan Ateş" ifadesini kınadıklarını, lanetlediklerini ve utanç verici bulduklarını söyledi.

Burada bir cinayetten bahsedildiğini, devletin adliyesi ve emniyetinin iş başında olduğunu aktaran Çelik, "Sayın Kılıçdaroğlu bazen kendisini adliye, bazen ordu, bazen yargı yerine koyuyor. Dün de grup konuşmasında bir sürü kişiyi tehdit etti, 'AK Parti'ye oy verirseniz iki elim yakanızdadır' diyerekten. Sayın Kılıçdaroğlu'nun yakasına yapışacağı tek kişi kendisidir. Böyle bir tehdit olmaz. Biz var olduğumuz sürece buna müsaade etmeyiz" diye konuştu.

Çelik, AKP Ordu Milletvekili Şenel Yediyıldız'ın "Erdoğan'ın ayakkabısını elimizle yalamamız lazım" sözlerinin sorulması üzerine de "Bu ifade yanlış bir ifade. Grup Başkanımız kendisiyle konuşmuş. Hiçbir şekilde bizim üslubumuzda, değerlerimizde olmayan, ne siyasi ne kültür olarak kabul etmeyeceğimiz bir ifade" dedi.