CiddiGazete- Hafta sonu şiddetlenen fırtına, sağanak ve kar yağışı can ve mal kayıplarına yol açtı.

Zonguldak, Bingöl ve Batman olmak üzere, Türkiye'nin birçok noktası hava şartlarından olumsuz etkilendi.

İçişleri Ali Yerlikaya, tüm Türkiye'yi etkileyen sel ve fırtına da hayatını kaybedenlerin sayısının 9'a çıktığını açıkladı.

Batman'da selde kaybolan 3 çocuktan 2'sinin cansız bedenine ulaşılırken, 1 kadın da sele kapılarak yaşamını yitirdi.

Bir geminin karaya vurduğu, bir geminin battığı Zonguldak'ta 12 denizci kaybolurken, 1'inin cansız bedenine ulaşıldı.

Türkiye genelindeki son tabloyu paylaşan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya şöyle dedi:

"Zonguldak Ereğli limanındayız. Dün rüzgârin hızı zaman zaman 70 kilometrenin üzerine çıktı. Olumsuz hava koşulları nedeniyle limandan ayrılan gemi, sürüklenerek mendireğe çarparak batmıştır. 12 kişilik mürettebattan 1 kişinin cansız bedenine ulaşılmıştır. Sahil Güvenlik Komutanlığı, AFAD, jandarma, itfaiye ve dalgıçların da yer aldığı çok sayıda ekip hava şartlarının elverişli hale gelmesinin ardından bölgede arama kurtarma çalışması başlattı.

Malatya ve Burdur'da deprem oldu Malatya ve Burdur'da deprem oldu

Zarar gören araç sayımız 4 ilde 16 ve şu ana kadar 16 ilimizde 7 bin 17 görevli arkadaşımız var. 4 ilde 109 vatandaşımız yapılan ihbarlar üzerine arkadaşlarımız tarafından kurtarıldı.

Batan Türk gemisindeki 11 kayıp mürettebatla ilgili arama kurtarma ekipleri hava koşullarının düzelmesiyle arama kurtarma faaliyetlerine sabah erken saatlerde başlamıştır.

797 arama kurtarma faaliyetlerinde görevli arkadaşımız var. 295 araç, iki uçak, bir helikopter devriye botlarımızla birlikte yoğun bir şekilde havanın müsaade ettiği ölçekte arama kurtarma çalışmalarımız sürüyor.

Zonguldak Karadeniz Ereğli'de maalesef üç vatandaşımız hayatını kaybetti. Batman'da dört vatandaşımız hayatını kaybetti ve bir vatandaşımız da Diyarbakır Hani'de sele kapılarak hayatını kaybetti.

Bulunan bir mürettebatımızla beraber şu anda fırtına sel ve aşırı yağışlardan dolayı dokuz vatandaşımızın vefat ettiğini üzülerek ifade etmek istiyorum."